29.01.2019 | Strategi & ledelse
Nyt advisory board skal gøre modeugen mere bæredygtig
Indhold fra partner Hvad er dette?
Copenhagen Fashion Week skal trækkes i en mere bæredygtig retning. Det skal et advisory board bestående af brancheaktører og politikere hjælpe med.
Cecilie Thorsmark tiltrådte i november stillingen som CEO for Copenhagen Fashion Week. Hendes første modeuge som øverste ansvarlige nærmer sig, og hun sætter allerede tydelige spor. I dag har Copenhagen Fashion Week nemlig offentliggjort, at man nedsætter et advisory board, der skal trække modeugen i en mere bæredygtig retning. Noget der for Cecilie Thorsmark står øverst på agendaen.
”Det er ikke et punkt, der kan sættes flueben ved hurtigt, men jeg mener, at det er vores pligt som vigtig aktør i modens økosystem at tage et grundigt kig på, hvordan Copenhagen Fashion Week kan udspille sin rolle til størst gavn for en bæredygtig agenda i branchen," siger hun.
Cecilie Thorsmark kommer fra en stilling som kommunikationsdirektør i Global Fashion Agenda, så den bæredygtige dagsorden er langt fra fremmed for hende.
Ambitionen er, at Copenhagen Fashion Week skal udvikle sig som den mest bæredygtige modeuge på internationalt plan. Første skridt på vejen er etableringen af et bæredygtigheds-advisory board. Det kommer til at bestå af:
- Franciska Rosenkilde, Kultur- og fritidsborgmester, København
- Charlotte Eskildsen, kreativ direktør, Designers Remix
- Eva Kruse, CEO, Global Fashion Agenda
- Mads Nørgaard, CEO og designer, Mads Nørgaard
- Nicolaj Reffstrup, partner, GANNI
- Veronica D'Souza, CEO & grundlægger, Carcel
- Amy Powney, kreativ direktør, Mother of Pearl
- Clare Press, bæredygtighedsredaktør, Vogue Australia
Styrker konkurrenceposition
Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde fra Alternativet ser et stort potentiale i at dreje Copenhagen Fashion Week i en mere bæredygtig retning.
"Alle dele af samfundet skal tage ansvar for den grønne omstilling, hvis vi skal nå i mål med den. Derfor er det helt oplagt, at vi forsøger at finde ud af, hvordan den københavnske modeuge kan blive mere bæredygtig og skubbe resten af modeverdenen i en mere grøn retning. Modeugen er internationalt anerkendt og samler verdenspressen, og jeg ser frem til, at vi nu skal bruge den platform til at støtte en bæredygtig dagsorden," siger hun.
Advisory boardet skal fokusere på, hvordan modeugen i sig selv kan blive mere bæredygtig, hvordan den kan tjene som en platform for de brands der allerede arbejder med bæredygtighed og motivere dem, der endnu ikke er kommet i gang med det arbejde.
"Vi kan konstatere, at flere danske virksomheder lægger sig i selen og investerer i at blive mere bæredygtige. Den udvikling skal modeugen selvfølgelig spejle, så vi supporterer branchens fortsatte vækst," siger Cecilie Thorsmark, som ser en afgørende konkurrencefordel i en mere bæredygtig profil til Copenhagen Fashion Week.
Bæredygtighed på alle niveauer
Det nye advisory board kommer til at angribe bæredygtighed fra flere vinkler, hvilket blandt andet betyder fokus på nedbringelse af klimabelastningen og FN’s Verdensmål.
Og det er vigtigt, at man tænker bæredygtighed ind i flere forskellige aspekter af modebranchen, lyder det fra Mads Nørgaard, som er en del af det nye advisory board:
"For mig og mit firma er det vigtigt, at bæredygtighed ikke kun handler om produktion. Hvis man mener snakken om bæredygtighed alvorligt, skal det ind på alle niveauer i branchen. Spørgsmålet er om mode overhovedet kan være bæredygtig, for vi har jo ikke brug for mere tøj i vores ende af verden. Så meget desto vigtigere er det at få en samtale om bæredygtighed ind i alle facetter - lige fra køn og ligestilling til de idealer, branchen præsenterer - alt bør belyses med bæredygtighed for øje, også på modeuger og på modemesser," siger han.
Det er Copenhagen Fashion Weeks ambition, at de første initiativer skal præsenteres i forbindelse med modeugen i august.

Oeko-Tex udvider STeP til læder
Fremover bliver det også muligt at certificere lædervarer med Step by Oeko-Tex. Det skal sikre muligheden for mere miljørigtige og bæredygtige processer inden for læderproduktion.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Bæredygtig iværksætter udvider forretningen
Le Pirol har nået et halvt års budget på den halve tid. Derfor lancerer brandet nu økologisk bomuldsstrik, som skal supplere de eksisterende uldprodukter og fortsætte den bæredygtige rejse.
Indhold fra partner

En fodslæbende brancheorganisation, når det gælder Verdensmålene?
Verdensmålene er sexede. De er flotte med alle deres klare farver. De er lette at forstå og alle kan se, at de er relevante. CSR er ikke så sexet. Det er komplekst og har -noget uberettiget- fået ry for at være vanskeligt. Ikke desto mindre fortsætter DM&T ufortrødent med at promovere virksomheders samfundsansvar som fremtidssikring af branchens SMV’er. Er DM&T fodslæbende, når det kommer til Verdensmålene? Vi har bedt DM&T’s CSR-chef om svar på tiltale.
Indhold fra partner
Kommunikation

ECHTE udgiver podcast om bæredygtighed
Modebrandet ECHTE udgiver nu en podcast, der sætter fokus på bæredygtighed i modebranchen. I fem afsnit behandles en række aspekter af bæredygtighed.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Mode- og livsstilsbranchen skal ride med på den bæredygtige bølge
Topcheferne i landets største virksomheder har sat ansvarlighed og bæredygtighed øverst på agendaen i 2019. DM&T’s CSR-chef håber, at mode- og livsstilsbranchens virksomheder følger trop og udnytter de fordele og strategiske muligheder, der ligger heri.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

"Det kræver mere end mål og intentioner at få flere kvinder i topledelse"
Selvom danske virksomheder skærper fokus på kønsdiversitet i topledelsen ved at formulere målsætninger og handlingsplaner ser det ikke ud til at have en overbevisende effekt i praksis. Kvinderne er fortsat i stort undertal, og det kræver en langt større indsats, både af virksomheder og samfundet, hvis vi vil ændre strukturen.
Indhold fra partner