Nyt CO2-neutralt brændsel er et skridt tættere på at sende forbrændingsmotoren på pension

Med en målsætning om at pensionere forbrændingsmotoren – en teknologi som vi har været afhængig af for mere end et århundrede – arbejder Blue World Technologies engageret mod at kommercialisere brændselscelleteknologien. Det første skridt tager de nu ved at sætte en mindre produktion i gang.

På mindre end to år har Blue World Technologies formået at opbygge en solid ordrebog. Foto: Blue World Technologies.

17.10.2020

CSR.dk

Siden 2018 hvor virksomheden blev oprettet, har Blue World Technologies arbejdet på at udvikle et grønt alternativ til forbrændingsmotoren. Det er i form af brændstoffet metanol, som kan produceres fra grønne ressourcer, hvilket gør det CO2 neutralt i et well-to-wheel-perspektiv. Men teknologien skal ikke kun være en fordel i CO2-regnskabet. Metanol brændselscelleteknologien skal også betyde positive tal på det finansielle regnskab, ligesom far- og køretøjer ikke længere vil bidrage til luftforurening.

Anders Korsgaard, administrerende direktør og medstifter af Blue World Technologies, fortæller hvad virksomheden har arbejdet på og den interessante fremtid, der ligger foran dem: ”En af de mest vigtige elementer vi har arbejdet på de sidste to år, er at reducere produktionstiden og -omkostningerne på brændselscellekomponenterne. Vi er nu nået til et punkt, som bringer os et skidt tættere mod at kommercialisere teknologien, så vi kan konkurrere med traditionelle teknologier”.

Læs også: Postnord bruger fossilfri biodisel og reducerer CO2 med 90 procent

Nu starter virksomheden en begrænset produktion af methanol brændselsceller som det første skidt mod at kommercialisere teknologien. Da Blue World Technologies står overfor en teknologi, som har været optimeret og udviklet over flere årtier, har virksomheden arbejdet de sidste to år – og gør det fortsat– med at reducere produktionstiden og -omkostningerne, lige så vel som at øge den elektriske effektivitet for at kunne konkurrere med forbrændingsmotoren.

Brændselscellen kører på methanol – et e-brændstof, som er nemt at påfylde eftersom det er flydende ved atmosfærisk tryk, der gør takningen praktisk nem at integrere og bruge i eksisterende infrastruktur.

Overkommelige bump på vejen

Som mange andre startups har Blue World Technologies mødt udfordringer på vejen. I september 2019, kun et år efter virksomheden blev stiftet, blev opførelsen af deres produktionsfaciliteter sat på pause grundet konstruktionsvanskeligheder kun et par uger før byggeriet var planlagt til at starte. Det resulterede i en plan B, hvor Blue World Technologies hurtigt tilpassede sig og fortsatte med at udvikle nye produktionsmetoder og optimere processerne.

På mindre end to år har Blue World Technologies formået at opbygge en solid ordrebog, som afspejler markedets efterspørgsel for methanol brændselscelleteknologien. Den begrænsede produktion, der nu er blevet påbegyndt, gør det muligt for Blue World Technologies at levere systemer og komponenter til kunder som et indledende skidt mod at opskalere produktionen. Den erfaring som de får fra den begrænsede produktion, vil blive brugt i den vedvarende optimering af produktionsmetoder og -processer, hvor virksomheden vil bevæge sig hen imod en serieproduktion af 2.000 til 5.000 brændselscelleenheder. Blue World Technologies forventer at fortsætte med at opskalere produktionen, med et mål om at nå en kommerciel storskala produktionskapacitet på 50.000 enheder inden for de næste tre år.

“I øjeblikket er der et stort fokus på Power-to-X, og der er stor efterspørgsel på markedet for alternative teknologier, der er CO2 reducerende, hvilket vi både kan se i vores nuværende ordrebøger, men også i de indledende dialoger vi har haft med potentielle kunder. Ved at starte denne indledende produktion giver det os mulighed for at arbejde fremad med udviklings- og testprojekter sammen med vores kunder”, fortæller Mads Friis Jensen, CCO og medstifter af Blue World Technologies.

- KCP

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

15.11.2024CSR.dk

Klimaaktivisterne taber slaget – men vinder krigen?

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

15.11.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

EU’s øgede krav til tekstiler vil udfordre tøjbranchen

15.11.2024CSR.dk

HK’erne er blevet grønnere på jobbet

15.11.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

14.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

It-affald bliver kaldt ’den skjulte krise’ – et nyt netværk og et gratis værktøj skal nu kickstarte en genbrugsbølge

14.11.2024CSR.dk

Flere pakker leveret på el: GLS Denmark styrker omstillingen til elektriske køretøjer i samarbejde med Norlys

14.11.2024CSR.dk

Michelin sætter ny rekord med dæk lavet af 71% bæredygtige materialer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V