28.03.2018 | Menneskerettigheder
Nyt projekt: Coca-cola vil forbedre arbejdsvilkår i hele verden
Coca-Cola og udenrigsministeriet i USA lancerer nyt blockchain-projekt. Målet er at bekæmpe tvangsarbejde i hele verden og bruge ny teknologi til at sikre arbejdernes vilkår.
Coca-Cola forsøger at sikre bedre arbejdsvilkår ved produkion. Der sker ved hjælp af et nyt projekt baseret på blockchain-teknologi. Arkivfoto.
Coca-Cola går sammen med det amerikanske udenrigsministerie og to andre virksomheder ind i kampen mod tvangsarbejde. Ved hjælp af blokkæde-teknologi vil de med pilot-projektet tage første skridt henimod at gøre arbejdsvilkår bedre.
Læs også: Twinings fortsætter ansvarlighedsarbejde i forsyningskæden
Det er to førende virksomheder inden for blockchain, Bitfury Group og Emercoin, der skal bygge en platform, der beskytter arbejderne ved at validere deres kontrakter via den Bitcoin-baserede teknologi.
”Vi samarbejder med piloten for dette projekt for yderligere at øge gennemsigtigheden og effektiviteten af den verifikationsproces, der er relateret til arbejdsvilkår i vores forsyningskæde,” skriver Brent Wilton, der er Coca-Colas globale chef for arbejdsrettigheder, i en e-mail til Reuters.
Mad- og drikkeproducenter er under stort pres, efter det sidste år kom frem, at mange af producenterne ikke yder en indsats for at sikre humane arbejdsvilkår under sukkerproduktionen. Coca-Cola var en af de virksomheder, der blev tjekket efter i sømmene.
Coca-Cola lover bedre vilkår
Der er, ifølge Den Internationale Arbejdsorganisation ILO, næsten 25 millioner mennesker, der arbejder under tvang verden over. Heraf befinder 47 procent sig i Asien. I fremtiden håber det amerikanske udenrigsministerium, at det ser anderledes ud. Og derfor stiller de deres ekspertise og ressourcer til rådighed for blockchain-projektet.
”Udenrigsministeriet glæder sig til at arbejde på dette innovative blockchain-baserede pilotprojekt”, skriver viceadministrerende direktør, Scott Busby, i en e-mail til Reuters.
Sidste år offentliggjorde Coca-Cola resultatet af en selvstændig toårig undersøgelse (2015-17) af forholdene under produktionen af sukker, der er læskeproducentens største indkøbsvare. Her blev problemer med børnearbejde, tvungen arbejde, arbejdstimer, rettigheder til jord og adgang til vand blandt andet identificeret.
Læs også: Unilever fortæller om deres palmeolie-supply chain
Sammen med blockchain-projektet har drikkevaregiganten forpligtiget sig til undersøge forholdene i 28 lande inden 2020.
-EST
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.