28.03.2018  |  Menneskerettigheder

Nyt projekt: Coca-cola vil forbedre arbejdsvilkår i hele verden

Coca-Cola og udenrigsministeriet i USA lancerer nyt blockchain-projekt. Målet er at bekæmpe tvangsarbejde i hele verden og bruge ny teknologi til at sikre arbejdernes vilkår.

Coca-Cola går sammen med det amerikanske udenrigsministerie og to andre virksomheder ind i kampen mod tvangsarbejde. Ved hjælp af blokkæde-teknologi vil de med pilot-projektet tage første skridt henimod at gøre arbejdsvilkår bedre.

Læs også: Twinings fortsætter ansvarlighedsarbejde i forsyningskæden

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det er to førende virksomheder inden for blockchain, Bitfury Group og Emercoin, der skal bygge en platform, der beskytter arbejderne ved at validere deres kontrakter via den Bitcoin-baserede teknologi.

”Vi samarbejder med piloten for dette projekt for yderligere at øge gennemsigtigheden og effektiviteten af den verifikationsproces, der er relateret til arbejdsvilkår i vores forsyningskæde,” skriver Brent Wilton, der er Coca-Colas globale chef for arbejdsrettigheder, i en e-mail til Reuters.

Mad- og drikkeproducenter er under stort pres, efter det sidste år kom frem, at mange af producenterne ikke yder en indsats for at sikre humane arbejdsvilkår under sukkerproduktionen. Coca-Cola var en af de virksomheder, der blev tjekket efter i sømmene.

Coca-Cola lover bedre vilkår
Der er, ifølge Den Internationale Arbejdsorganisation ILO, næsten 25 millioner mennesker, der arbejder under tvang verden over. Heraf befinder 47 procent sig i Asien. I fremtiden håber det amerikanske udenrigsministerium, at det ser anderledes ud. Og derfor stiller de deres ekspertise og ressourcer til rådighed for blockchain-projektet.

”Udenrigsministeriet glæder sig til at arbejde på dette innovative blockchain-baserede pilotprojekt”, skriver viceadministrerende direktør, Scott Busby, i en e-mail til Reuters.

Sidste år offentliggjorde Coca-Cola resultatet af en selvstændig toårig undersøgelse (2015-17) af forholdene under produktionen af sukker, der er læskeproducentens største indkøbsvare. Her blev problemer med børnearbejde, tvungen arbejde, arbejdstimer, rettigheder til jord og adgang til vand blandt andet identificeret.

Læs også: Unilever fortæller om deres palmeolie-supply chain

Sammen med blockchain-projektet har drikkevaregiganten forpligtiget sig til undersøge forholdene i 28 lande inden 2020. 

-EST

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere