05.12.2017  |  Samfund

Nyt samarbejde: Lidl donerer overskudsmad til Blå Kors

Indhold fra partner Hvad er dette?

Julen står for døren, og traditionen tro fejrer mange danskere højtiden ved at hygge sig sammen omkring et bord med dejlig mad og drikke. Det gælder også familier, brugere og beboere på Blå Kors Danmarks væresteder, institutioner og støttetilbud, som Lidl denne jul støtter ved at donere overskudsmad fra 18 af dagligvarekædens butikker landet over.

I år kan mange socialt udsatte danskere på Blå Kors Danmarks væresteder, institutioner og støttetilbud til familier se frem til at få ekstra meget god mad på tallerkenen i juledagene.

Det kan de, fordi dagligvarekæden Lidl har indgået et nyt samarbejde med Blå Kors Danmark, som betyder, at al overskudsmaden fra en række af kædens butikker bliver doneret til et godt formål og dermed kommer til at mætte en masse maver.

Hos Blå Kors er generalsekretær Christian Bjerre sikker på, at overskudsmaden vil sprede ekstra glæde:

"Vi er rigtig glade for, at Lidl har tænkt på os. Det har stor betydning for os, at private virksomheder vil støtte vores arbejde og på den måde være med til at hjælpe nogle af dem i Danmark, som har det rigtig svært," siger han.

Den 23. december vil personalet fra Blå Kors' væresteder, institutioner og støttetilbud for blandt andre ensomme, hjemløse, psykisk syge og misbrugere komme og hente maden hos 18 af kædens butikker landet over. Planen er, at maden bliver serveret juleaften og i juledagene.

Mindre madspild - større juleglæde
Via samarbejdet med Blå Kors ønsker Lidl at hjælpe socialt udsatte danskere til at få en jul med lidt ekstra god mad på bordet, og samtidig kan kæden reducere madspildet i butikkerne:

"I Lidl har vi stor fokus på at reducere madspild i vores butikker og har en række tiltag, som hjælper kunden til at mindske deres madspild. Som et led i den indsats er vi meget glade for samarbejdet med Blå Kors op til jul om at donere overskudsvarer til glæde for socialt udsatte og deres familier. Vi håber, indsatsen kan være med til at gøre en lille forskel i en ellers hård hverdag," fortæller kommunikationschef i Lidl, Morten Vestberg.

Overskudsmaden kan lørdag den 23. december afhentes af personalet fra Blå Kors' væresteder, institutioner og støttetilbud i 18 Lidl-butikker i henholdsvis Syd-, Midt- og Nordjylland, på Fyn, Bornholm og Sjælland.

Kontaktinformation 

  • Christian Bjerre, generalsekretær Blå Kors Danmark, 29 68 96 67
  • Henriette Vinkel, kommunikationskonsulent Lidl Danmark, 76 35 03 21
  • Anette Helligsø, kommunikationsmedarbejder Blå Kors Danmark, 31 37 38 16

Mere fra Lidl Danmark

Lidl Danmark

www.lidl.dk

Lidl er med sine over 10.500 butikker i mere end 29 europæiske lande og USA - en af Europas førende dagligvarekæder. Lidl har i øjeblikket 115 butikker i Danmark. Lidl’s målsætning er at tilbyde kunderne kvalitetsvarer til lave priser. Samtidig vil Lidl løbende udvikle og implementere CSR-aktiviteter som skaber værdi for mennesker, miljø og samfund.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere