22.08.2017  |  Klima, miljø og energi

Nyt udvekslingsprogram mellem Danmark, Sverige og Storbritannien for aktører i affalds- og ressourcesektoren

Indhold fra partner Hvad er dette?

Over en periode på de næste fire år vil fem skandinavere hvert år få mulighed for at deltage i et udvekslingsprogram, der giver deltagerne mulighed for at besøge udvalgte kommuner og virksomheder inden for affalds- og ressourcesektoren i Storbritannien.

DAKOFA har i samarbejde med Avfall Sverige og britiske CIWM, med støtte fra Københavns Kommune og Rambøll, underskrevet en aftale om at gennemføre et udvekslingsprogram mellem Danmark, Sverige og Storbritannien. Udvekslingsprogrammet tager udgangspunkt i, at hele sektoren står over for at skulle gennemgå store forandringer i forbindelse med overgangen til en cirkulær økonomi og vilfokusere på erfaringsudveksling omkring både drift, arbejdsmiljø og miljø. Alle i sektoren kan søge om at deltage. Sigtet med dette program er således også at fremskynde erfaringsudvekslingen mellem de deltagende lande, i takt med at vi forbereder os til fremtidens udfordringer.

I forløbet på to uger vil deltagerne få en unik mulighed for at videndele med britiske kolleger. Udvekslingsprogrammet er en opfølgning på det tidligere gennemførte Leonardo program, som demonstrerede, at denne form for udveksling, med praktisk erfaring og sparring frem for teoretisk viden, er en yderst effektiv måde hvorpå deltagerne kan udfordre de gængse arbejdsmetoder og praksisser omkring drift, arbejdsmiljø og miljøforhold. Det er samtidig forventningen, at det vil medføre betydelige virksomhedsfordele i de tre lande.

I løbet af 2017 vil de danske og svenske organisationer, som i det tidligere program var værter for britiske deltagere, stå forrest i køen om at blive tilbudt en plads. I 2018 vil ansøgningsproceduren være åben og lige for alle, og her vil også fem deltagere fra Storbritannien blive tilbudt at komme til Danmark og Sverige. Forud for udvekslingsopholdet vil hver enkelt deltager have lagt sig fast på en række læringsmål og efter opholdet vil deltagerne skulle udarbejde en erfaringsrapport, som vil blive offentliggjort til gavn for hele sektoren.

De første udvekslinger skal efter planen finde sted i oktober/november 2017. Herefter vil de næste ti pladser være tilgængelige i september 2018. De deltagende organisationer vil skulle finansiere egne rejseomkostninger samt yde et bidrag til de administrative omkostninger, som er forbundet med programmet.

Avfall Sverige og CIWM er brancheforeninger i hhv. Sverige og Storbritannien.

Se de relevante dokumenter her:

• General promotional flyer
• Specific call for applicants flyer
• Application Forms
• Guidance document

Mere fra DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

https://dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København

DAKOFAs fornemste opgave er at ruste den danske affalds- og ressourcesektor til at navigere i et dynamisk samfund og i en globaliseret verden. Nye rammebetingelser, øgede krav til ressourceeffektivisering, skærpede lovkrav og et ydre pres om stadige miljøforbedringer skaber behov for videndeling, information, erfaringsudveksling og innovation. DAKOFA opsamler såvel national som international…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere