15.06.2018  |  Klima, miljø og energi

One Stop Shoppen i Kasese er bevis på, at partnerskaber virker

Indhold fra partner Hvad er dette?

Dårlig sanitet er årsag til en lang række dødelige sygdomme som kolera og hepatitis. I Kasese i Uganda har danske virksomheder og forskere sammen med Røde Kors og lokale myndigheder udviklet et betalingstoilet, der tager kampen op mod dårlig hygiejne.

Partnerskaber virker! Siden efteråret 2014 har One Stop Stoppen stået på torvet i byen Kasese i Uganda. Den er resultatet af et tæt samarbejde mellem virksomhederne EnviClean, DMS Africa, Røde Kors, forskere fra universiteterne i Aalborg og København og lokale myndigheder i i Kasese.

Da One Stop Shoppen åbnede, gennemførte Røde Kors samtidig en storstilet informationskampagne om vigtigheden af hygiejnisk sanitet.

Resultatet af indsatsen kan du se i videoen.

For to et halvt år siden udvidede One Stop Shoppen med en sundhedsklinik, der frem til i dag har vaccineret over 8500 børn. Antallet af husstande i Kasese by, der har adgang til ordentlig sanitet, er samtidig steget fra 52 til 85 procent.

En af hemmelighederne bag One Stop Shops store succes er, at projektet fra begyndelsen er udviklet i tæt samarbejde med de lokale brugere.

Læs mere om One Stop Shoppen her: http://www.access2innovation.com/water-and-sanitation/one-stop-shop

Mere fra Access2innovation

Access2innovation

https://www.access2innovation.com/

Foreningen Access2innovation har siden 2007 arbejdet for at samle forskere, humanitære organisationer og private virksomheder i innovative partnerskaber for at skabe bæredygtige løsninger i udviklingslande. Foreningen er forankret i Aalborg og tæller blandt andet Røde Kors, Verdensnaturfonden, Dansk Industri, CBS, Aalborg Universitet, Københavns Universi…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere