U-landendes fremskridt fejres fredag
Fredag morgen vil over 2.000 frivillige dele gratis æbler og Verdens Bedste Nyheder-aviser ud rundt om i Danmark. Det sker for at skabe opmærksomhed om de solide og positive fremskridt, verdens fattigste lande har oplevet de seneste år.
Fredag morgen deler 2000 frivillige æbler og Verdens Bedste Nyheder-aviser ud på stationer, pladser og gågader i de fleste større byer i Danmark. Målet er, at gøre opmærksom på kampagnen Verdens Bedste Nyheder, der vil fortælle de gode nyheder fra u-landene.
Mange danskere forbinder kun ulandene med sult, malaria og borgerkrig. Det vurderer sekretariatsleder Thomas Ravn-Pedersen fra kampagnen Verdens Bedste Nyheder. Han vil gerne oplyse danskerne om, hvordan det i virkeligheden forholder sig i u-landene:
I virkeligheden har de mange års udviklingshjælp gjort en kæmpe forskel. En tredjedel af alle afrikanere er nu middelklasse. Det betyder, at de ikke bare overlever, men har råd til at komme til lægen og sende børnene i skole," siger han i en pressemeddelelse.
Verdens Bedste Nyheder
Verdens Bedste Nyheder er et initiativ fra de danske udviklingsorganisationer, Danida og FN. En lang række danske virksomheder og organisationer bakker også op. Støtterne tæller vidt forskellige navne fra Roskilde Festival over Super Brugsen til Dansk Industri.
Kulmination på kampagnen
Måneden op til fredagens uddelingsevnt har Verdens Bedste Nyheder sat fokus på fremskridtene i u-landene. Således har der for eksempel været gode nyheder på COOPs og Thises mælkekartoner, et helt S-tog og på Udenrigsministeriets facade.
Læs også: Verdens Bedste Nyheder-kampagne på trapperne
Det er tredje år i træk, at Verdens Bedste Nyheder-initiativet sætter fokus på u-landenes fremskridt med en landsdækkende kampagne. I alt bliver der delt ud mere end 125 steder i landet i over 60 forskellige byer.
I Verdens Bedste Nyheders avis kan man blandt andet læse, at andelen af mennesker i verden, der lever i ekstrem fattigdom, er halveret fra 1990 til i dag. I samme periode er antallet af mennesker, der har adgang til rent drikkevand, steget med to milliarder. En nyhed fra uddannelsessystemet er, at 90 procent af børnene i u-landene nu går i skole.
-KH