08.03.2017  |  Klima, miljø og energi

Paris går først i kampen om at indføre bæredygtig transport i byen

Indhold fra partner Hvad er dette?

I den franske hovedstad Paris iværksættes nu flere tiltag til udfasning af transportmidler med dieselmotor med et forslag om et totalt forbud i 2025. I København arbejdes der også med at indføre bæredygtige transport.

I Paris har man allerede forbudt små dieselkøretøjer indregistreret før 2001 at køre ind i byen. For at gennemføre dette forbud har man indført et system med farvekodede mærkater. Dette forbud vil blive udvidet med nye tiltag, og transportvirksomhederne i Paris søger derfor allerede nu aktivt efter alternativer til vitale serviceydelser som eksempelvis varelevering med lastbiler og passagertransport. 

Franprix, som er en førende fødevarevirksomhed i den franske hovedstad, har på nuværende en flåde bestående af gasdrevne Scania lastbiler, hvilket udover at reducere støjniveauet også reducerer emissionerne af kvælstofilte og partikler. Og nu er flere busvirksomheder, som driver skolebusser for lokalmyndighederne i Paris, også i gang med at implementere alternative løsninger til diesel.

I København arbejdes der også med at indføre bæredygtige transport. Bl.a. anvendes biogas til drift af byens renovationsbiler, ligesom der er sat enkelte hybridlastbiler ind til støjsvag natdistribution af dagligvarer. 

- Men det er en udfordring at få alle de køretøjer, der færdes i København over på alternative drivmidler. Måske kommer vi til at opleve myndighedskrav i København svarende til det forslag, Paris er i gang med, udtaler Scania Danmarks salgsdirektør Anton Freiesleben.

Filer

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige. Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere