16.08.2017  |  Klima, miljø og energi

Peter Larsen Kaffe bringer FSC-kopper til Smukfest

Indhold fra partner Hvad er dette?

På flere af landets festivaler kan man møde Peter Larsens Kaffebusser og mobile kaffebarer. Smukfest er ingen undtagelse.

Hos FSC Danmark opleves en stigende interesse for bæredygtige emballager omkring festivalsæsonen. Udviklingen sker, da flere festivaler stiller krav om bæredygtige indkøb, og fordi de miljømærkede materialer efterhånden fylder en del i det udbud, der er på markedet. Flere gange har emnet givet anledning til dialog med Peter Larsen Kaffe om nye udviklingsmuligheder for bæredygtige emballager.

FSC Danmark har mødt Lars Aaen Thøgersen, der er udviklingschef hos Peter Larsen Kaffe på Smukfest til en snak om virksomhedens fokus på bæredygtighed.

"Vi har været på Smukfest de sidste 5-6 år, og vores samarbejde udvides løbende. Det samme gælder vores fokus på samfundsansvar, hvor vi har været frontløber i kaffebranchen gennem årtier. Vi bestræber os på at skabe forandring og forbedring", fortæller Lars Aaen Thøgersen.

Kigger man rundt i kaffeboderne, er der et væld af miljømærker og klare beviser på, at Peter Larsen Kaffe mener det med bæredygtighed. Kaffebarerne fra Peter Larsen Kaffe er 100% økologiske og bærer derfor det økologiske guldmærke. Kaffen kommer fra Fairtrade-certificerede kaffebønder, og mælken er biodynamisk fra fritgående, danske køer. 

For materialer af træ og papir ses FSC-mærket, hvor rørepinde og papkrus bærer det lille logo med træet, der er beviset for, at materialerne kommer fra skove, der er drevet bæredygtigt. 
"På emballagesiden er det væsentligt for os at minimere vores miljømæssige aftryk. Derfor er vores papkrus 100% plantebaserede, komposterbare og kommer fra FSC-certificerede skovbrug. På denne måde har vi hånd i hanke med, at papiret produceres med maksimalt hensyn til naturen", siger Lars Aaen Thøgersen

Han fortsætter:

"Som lille, dansk virksomhed kan vi ikke redde verden, men vi kan gøre en kæmpe forskel. Det forsøger vi at gøre ved konsekvent at tilstræbe den mest bæredygtige løsning. Her tænker vi bæredygtighed økonomisk, socialt og miljømæssigt."

Mere fra FSC® Danmark

FSC® Danmark

https://dk.fsc.org

  • info@fsc.dk
  • 88709518
  • Ryesgade 9, 2. tv, 8000 Aarhus C - (FSC® F000208)

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - mærknings- og certificeringsordningen til træ og papir fra bæredygtige skove og ansvarlige kilder. I FSC Danmark arbejder vi med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem kampagner, rådgivning, politisk arbejde og oplysningsarbejde.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere