06.12.2017  |  Klima, miljø og energi

Philips Lighting leverer én milliard LED-pærer

Som led i Global Lighting Challenge har Philips Lighting nu leveret én milliard LED-lamper – resultatet er energibesparelser, der svarer til 30 mellemstore kuldrevne kraftværker og CO2, der svarer til udledningen fra 12 millioner biler.

Den hollandske belysningsvirksomhed Philips Lighting har, som en del af sit engagement i kampagnen ’Global Lighting Challenge’, leveret én milliard LED-lamper og –pærer og er dermed halvvejs i sin egen målsætning om at have leveret to milliarder LED-lyskilder i 2020.

Bag kampagnen står det globale forum ’Ministeriet for ren energi’ og formålet med belysningsudfordringen er at sikre ti milliarder LED-pærer, for at sætte fokus på hvordan den bæredygtige belysningsform kan bidrage til en grønnere verden.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Volkswagen hæver investering i elbiler

Philips Lighting er den første virksomhed, der når milepælen på én milliard LED-lyskilder, men generelt viser udviklingen, at det går den rigtige vej for alle. I 2006 stod glødepærer for 19 procent af det globale energiforbrug. I 2015 var glødepærerne udfaset ned til 15 af energiforbruget og i 2015 var tallet kommet ned på otte procent.

”Denne her milepæl vidner om, at vi succesfuldt kan klare overgangen fra konventionel belysning til LED (…). Energieffektivitet er den lavthængende frugt – energieffektiviteten forbedres i dag med cirka 1,5 procent hvert år. Ved helt simpelt at fordoble det tal til tre procent årligt, kan vi gøre vores aftryk betydeligt mere bæredygtigt”, siger Harry Verhaar, chef for global offentlighed og regeringsanliggende hos Philips Lighting.

Han tilføjer, at energibesparelserne svarer til energimængden fra 30 mellemstore kuldrevne kraftværker, og at CO2-besparelserne svarer til udledningen fra 12 millioner biler.

Læs også: Regeringen vil udfase kul i 2030

I forbindelse med kampagnen har Philips Lighting opfordret verdens regeringer til at sikre mere energieffektivitet ved at forpligte sig til følgende:

1) Der skal installeres LED, eller tilsvarende energieffektiv belysning, i alle nye bygninger i år 2020.

2) I år 2025 skal al gadebelysning være med LED eller lignende.  

3) I år 2030 skal alle eksisterende virksomhedsejede bygninger have installeret LED-belysning eller lignende.

-CHM 

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere