11.08.2021  |  Strategi & ledelse

Podcast : Bæredygtighed som strategisk instrument

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvordan bruger man bæredygtighed som strategisk instrument? Det er et af de emner om ledelse og bæredygtighed som vært og forfatter Steffen Max Høgh diskuterer med en anden forfatter, nemlig Tue Mantoni, tidligere CEO i blandt andet Bang & Olufsen.

Det unikke ved Danmark, når vi taler bæredygtighed og bæredygtig ledelse, siger dagens gæst Tue Mantoni, er de muligheder, vi giver medarbejderne for at høre til og udvikle sig på en arbejdsplads.

Vi behandler folk med respekt og betragter dem ikke kun som et aktiv, der skal give afkast i virksomheden. Vi tænker dem ind i hele virksomhedens strategi og purpose. ”Kunne man putte den model på en flaske, kunne man eksportere den”, siger han.

Erhvervslivet og velfærdssamfundet hænger uløseligt sammen, mener Mantoni, der har skrevet bogen ”Samfundskontrakten”, og sammen med podcastvært Steffen Max Høgh kommer de vidt omkring emner som grønne startups, om at have verdens bedste virksomheder, og hvilken rolle Bæredygtig ledelse spiller i fremtidens bæredygtige virksomheder.

Tue Mantoni er også bestyrelsesformand i Vækstfonden, som er statens finansieringsfond, og han mener, vi skal investere i virksomheder, som har en grøn agenda, Og det er ikke nok, at virksomhederne har et bæredygtigt produkt og at teknologien er der; virksomhederne skal også have en ledelse, der tænker bæredygtigt og har en langsigtet tankegang.

Den bæredygtige leder, der kan definere noget, der er langt større end den kortsigtede afkast på kapitalen, og som er med til at løse klodens problemer – den leder har størst chance for at bygge en kommerciel succes!

Og hvordan får en ledelse/leder implementeret bæredygtighed i resten af organisationen? Der handler det om at se på de langsigtede mål, samtidig med, at man stadig har øje for de kortsigtede mål, og så finde ud af, om man er på rette vej i forhold til det bæredygtige. Samtidig er det vigtigt at vise, at de langsigtede er lige så vigtige som de kortsigtede.

Bliv klogere på bæredygtighed som strategisk instrument – lyt til podcasten her.

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere