16.01.2023  |  Klima, miljø og energi

Podcast: Bliv klogere på virksomhedens affaldssortering

Indhold fra partner Hvad er dette?

Nye regler fra EU betyder, at danske virksomheder skal til at sortere deres ”husstandslignende affald” i 10 fraktioner. Bliv klogere på hvad det kommer til at betyde for virksomheden, samt på affald, sortering og genanvendelse generelt.

Får du julelys i øjnene, når du hører om affald, kildesortering, genanvendelse og vil du blive klogere på EU's nye regler på affaldssorteringsområdet, så er det her episoden for dig. Her kan du møde en ekspert på området, nemlig Leise Marud, som er Bæredygtighedschef i Stena Recycling, Nordens største genvindingsvirksomhed.

Vi taler om både det nære og håndgribelige samt om det overordnede - affald, genbrug, genanvendelse, sortering, deponi, afbrænding, og hvordan Danmark klarer sig på området i forhold til andre lande i EU. Og så taler også om elbilsbatterier – også kaldet lithiumbatterier, som både er svære at genbruge og svære at slukke, hvis de brænder. Hør hvordan Stena er med til at løse det problem.

Du kan også høre, hvordan Stena Recycling har involveret medarbejderne, som har haft masser af gode idéer til hvordan virksomheden kan blive bedre til bæredygtighed, og hvordan idéerne er blevet implementere. Samtidig har Stena Recycling sendt medarbejderne på en bæredygtighedsuddannelse, der virkelig har rykket ved deres bevidsthed og viden på området.

Vi taler også om, at der er penge i genanvendelse af virksomhedernes produktionsaffald. For eksempel kan de hente store værdier ved at sortere jern og metal, og gøre det nøje. Blander man f.eks. aluminium og messing, mister det sin værdi. Men hver for sig kan det være mange penge værd.

Bliv klogere på virksomhedens affaldssortering og genanvendelse – lyt med her

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere