04.02.2021 | Strategi & ledelse
Podcast: SDG Business Booster
Indhold fra partner Hvad er dette?
Kan små og mellemstore virksomheder lære af store virksomheders erfaringer med bæredygtighed? Ja, i den grad. Det viser projektet ”SDG Business Booster”, som du kan høre mere om her, hvor Steffen Max Høgh interviewer nogle af hovedaktørerne i projektet.
SDG Business Booster er et vækstprogram for danske SMV’er, der gerne vil være med til at løse verdens udfordringer og samtidig anvende verdensmålene som løftestang for vækst. Men kan man det? Og er bæredygtighed ikke kun noget for større virksomheder?
Bæredygtig Business’ Steffen Max Høgh interviewer i denne podcast tre af aktørerne bag projektet SDG Business Booster, som har hjulpet en mængde danske SMV’er til at fokusere knivskarpt på deres grønne kompetencer, deres kommunikation, og på hvordan de kan eksportere og vækste i andre markeder. Projektet er afsluttet – men der er stadig masser af læring at hente for andre SMV’ere, der kan drage store fordele af den viden og de erfaringer, projektet har høstet.
FNs 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling hedder på engelsk ”Sustainable Development Goals” – deraf navnet. SDG Business Booster blev skabt, fordi der er et uudnyttet potentiale i den viden, som større virksomheder har på området bæredygtighed og bundlinje. I projektet har 26 danske virksomheder været gennem et forløb, hvor de er blevet bedre til at kombinere bæredygtighed og bundlinje.
Aktørerne i SDG Business Booster er Erhvervshus Hovedstaden/Copenhagen Business Hub samt Erhvervshus Fyn og Erhvervshus Sydjylland, Deloittes Sustainable Innovation Hub kaldet ”Acacia”, det landsdækkende non-profit erhvervsledernetværk Connect Denmark, Kommunikationsbureauet Advice, og Roskilde Universitet.
Lyt med i Bæredygtig Business, hvor Steffen Max Høgh dykker ned i resultaterne af SDG Business Booster sammen med Liselotte Hohwy Stokholm, direktør i Erhvervshus Hovedstaden/Copenhagen Business Hub, Toke Hjælmsø Weppler, Projektleder i Copenhagen Business Hub/Erhvervshus Hovedstaden og Søren Schou, Innovation Lead i Acacia, Deloittes bæredygtige Innovationshub. Du kan blandt andet høre om, hvad de 26 virksomheder skulle lægge i projektet, og hvad andre SMV’er kan lære af erfaringerne.
Strategi & ledelse

Podcast: Bæredygtighed i GRUNDFOS med Janda Campos
Hvad er bæredygtighed? For Janda Campos, Head of Group Sustainability i GRUNDFOS, er det at "opføre sig ordentligt og tænke over konsekvenserne af sine handlinger”. Hør hvordan hun arbejder med at få det udmøntet i tanke og handling hos medarbejderne.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Bliv klogere på virksomhedens affaldssortering
Nye regler fra EU betyder, at danske virksomheder skal til at sortere deres ”husstandslignende affald” i 10 fraktioner. Bliv klogere på hvad det kommer til at betyde for virksomheden, samt på affald, sortering og genanvendelse generelt.
Indhold fra partner
Samfund

Podcast: Bæredygtige Hospitaler med Maria Gaden
Før talte man ikke så meget om bæredygtighed i det danske sundhedsvæsen, selvom det sætter et betydeligt klima- og miljøaftryk. Men nu er Center for Bæredygtige Hospitaler på en vigtig mission, for at omstille sundhedsvæsenet til en bæredygtig business.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Affaldsfri jul med Gittemarie Johansen
Julen er over os lige om lidt, og her i sidste øjeblik kan du få en masse gode tips til både den bæredygtige og affaldsfri jul, men også når du handler, vasker tøj og laver mad. Steffen Max Høgh er gået i maskinrummet med Gittemarie Johansen.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: Nykredit og fremtidens bæredygtige bankforretning
Ny EU-lovgivning er på vej – også til bankerne. Koncerndirektør i Nykredit, Tonny Thierry Andersen, mener, at de næste 10 år vil indebære den største forandring, finanssektoren har set i mange årtier. Trods det hilser han lovgivningen velkommen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Biodiversitet - mere sexet og lige så vigtigt som klima
Habitats arbejder for at få biodiversitet integreret i alle lag af det moderne samfund og vil give blomster og insekter plads både på matriklen og i mindsettet hos danske virksomheder og deres medarbejdere. Og det er nødvendigt pga. nye EU-krav.
Indhold fra partner