12.11.2019  |  Samfund

Prada optager lån med bæredygtige krav

Luksusbrandet Prada har som de første i modebranchen optaget et lån, der stiller bæredygtige krav. Renterne på lånet vil blive justeret årligt, hvis Prada opnår tre bæredygtighedsmål.

Den italienske luksusmodehus Prada har optaget et lån, der stiller grønne betingelser, hos den franske bank Crédit Agricole Group. Det skriver Voque Business.

Det drejer det sig om et femårigt lån på 50 millioner euro, svarende til cirka 373.600.000 millioner danske kroner.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Modebranchen skal skære ned for overforbruget

Det bæredygtige element findes i, at lånet tillader, at rentesatsen justeres årligt, hvis modebrandet opnår tre mål, der skal øge modehusets bæredygtighed. Parametrene for målene ikke faste, men vil udvikle sig, efterhånden som Prada foretager mere miljøvenlige handlinger.

“Denne transaktion demonstrerer, at bæredygtighed er et nøgleelement i udviklingen af Prada Gruppen, der i stigende grad integreres i vores strategi”, siger Alessandra Cozzani, der er økonomidirektør for Prada, i en pressemeddelelse.

De bæredygtige målsætninger
Det første mål handler om grønne tiltag, som baseres på antallet af Prada-butikker, der er eller får tildelt LEED Gold- eller Platinum-certificeringer, som uddeles til bæredygtige bygninger. Det næste mål er, at et vist antal af modehusets produkter skal produceres i Prada Re-Nylon (regenereret nylon).  Det sidste mål handler om, at modehuset giver deres ansatte et vist antal oplæringstimer.

Målsætningerne er, ifølge Vogue Business, udvalgt af Crédit Agricole ud fra en liste, som Prada har udformet. Listen har prioriterede mål, der støtter håndværk, energibesparelse og cirkularitet.

Lånet er blot et af flere bæredygtige tiltag hos modehuset. Blandt andet har modehuset indgået et løftet om at være pels-fri i kollektionerne inden Februar 2020, og for 2019 efterår/vinter kollektionen indgik der otte nylonposer, der er lavet i regeneret nylon.

”Luksussektoren bliver mere og mere engageret i at udvikle en bæredygtig forretning”, siger Alberto Bezzi Senior Banker hos Crédit Agricole i pressemeddelelse. Han mener, at aftalen er en vigtig markør for Pradas dedikation til det bæredygtige mål.

Modeindustriens klimaaftryk
Branchen har for nylig modtaget kritik for sin behandling af miljøet.

Et tydeligt eksempel på dette, er afsløringen af, at Burberry i 2017 brændte usolgte produkter til en værdi i nærheden af 247.760.000 millioner kroner, for at forhindre, at der fremstilles kopier.

Læs også: MASAI bliver første danske FSC-certificerede modebrand

Burberry har efterfølgende forsøgt at ændre sin forretningsmodel. Sidste måned rapporterede mediet Euronews Living, at brandets partnerskab med luksusmarkedet RealReal ville markere et skridt mod en mere cirkulær fremtid.

Luksusmodebranchen står for 8% af al CO2-udledning, hvilket er mere end al CO2 fra flyrejser og flyfragt tilsammen.

- MGC

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere