12.11.2019 | Samfund
Prada optager lån med bæredygtige krav
Luksusbrandet Prada har som de første i modebranchen optaget et lån, der stiller bæredygtige krav. Renterne på lånet vil blive justeret årligt, hvis Prada opnår tre bæredygtighedsmål.
Det bæredygtige element findes i, at lånet tillader, at rentesatsen justeres årligt, hvis modebrandet opnår tre mål, der skal øge modehusets bæredygtighed.
Den italienske luksusmodehus Prada har optaget et lån, der stiller grønne betingelser, hos den franske bank Crédit Agricole Group. Det skriver Voque Business.
Det drejer det sig om et femårigt lån på 50 millioner euro, svarende til cirka 373.600.000 millioner danske kroner.
Læs også: Modebranchen skal skære ned for overforbruget
Det bæredygtige element findes i, at lånet tillader, at rentesatsen justeres årligt, hvis modebrandet opnår tre mål, der skal øge modehusets bæredygtighed. Parametrene for målene ikke faste, men vil udvikle sig, efterhånden som Prada foretager mere miljøvenlige handlinger.
“Denne transaktion demonstrerer, at bæredygtighed er et nøgleelement i udviklingen af Prada Gruppen, der i stigende grad integreres i vores strategi”, siger Alessandra Cozzani, der er økonomidirektør for Prada, i en pressemeddelelse.
De bæredygtige målsætninger
Det første mål handler om grønne tiltag, som baseres på antallet af Prada-butikker, der er eller får tildelt LEED Gold- eller Platinum-certificeringer, som uddeles til bæredygtige bygninger. Det næste mål er, at et vist antal af modehusets produkter skal produceres i Prada Re-Nylon (regenereret nylon). Det sidste mål handler om, at modehuset giver deres ansatte et vist antal oplæringstimer.
Målsætningerne er, ifølge Vogue Business, udvalgt af Crédit Agricole ud fra en liste, som Prada har udformet. Listen har prioriterede mål, der støtter håndværk, energibesparelse og cirkularitet.
Lånet er blot et af flere bæredygtige tiltag hos modehuset. Blandt andet har modehuset indgået et løftet om at være pels-fri i kollektionerne inden Februar 2020, og for 2019 efterår/vinter kollektionen indgik der otte nylonposer, der er lavet i regeneret nylon.
”Luksussektoren bliver mere og mere engageret i at udvikle en bæredygtig forretning”, siger Alberto Bezzi Senior Banker hos Crédit Agricole i pressemeddelelse. Han mener, at aftalen er en vigtig markør for Pradas dedikation til det bæredygtige mål.
Modeindustriens klimaaftryk
Branchen har for nylig modtaget kritik for sin behandling af miljøet.
Et tydeligt eksempel på dette, er afsløringen af, at Burberry i 2017 brændte usolgte produkter til en værdi i nærheden af 247.760.000 millioner kroner, for at forhindre, at der fremstilles kopier.
Læs også: MASAI bliver første danske FSC-certificerede modebrand
Burberry har efterfølgende forsøgt at ændre sin forretningsmodel. Sidste måned rapporterede mediet Euronews Living, at brandets partnerskab med luksusmarkedet RealReal ville markere et skridt mod en mere cirkulær fremtid.
Luksusmodebranchen står for 8% af al CO2-udledning, hvilket er mere end al CO2 fra flyrejser og flyfragt tilsammen.
- MGC
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Fragttrafik på el i byerne kan give markante CO2-reduktioner
Ny CONCITO rapport viser, at grøn citylogistik kan bidrage væsentligt til at nedbringe CO2-udledningen fra byernes vare- og lastbiltrafik. Klimazoner, der fremmer elektrificering af køretøjsparken, er det tiltag, der vurderes at have det største potentiale for CO2-reduktion. Men det kræver klare politiske rammer og nye lokale partnerskaber at få omstillingen sat i gang.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal samle shippingbranchen om at nå målene i Paris-aftalen
Hvis shipping-industrien skal nå sine klimamål, bliver virksomhederne nødt til at samarbejde, udtaler direktør i D/S Norden.
Supply chain

Danskerne siger ja til lovgivning om virksomhedsansvar
Amnesty skyder ny kampagne for national lovgivning om kædeansvar i gang. Danskerne er ifølge undersøgelse stærkt positive. Den danske regering er nogenlunde med. Men skal man vente på EU-lovgivning eller ej? Og er EU-Kommisionen ved at gøre det lovgivningsprojekt væsentligt sværere for sig selv?
Medarbejder

En femtedel af kvinderne i ingeniør-branchen har oplevet seksuelt krænkende adfærd indenfor det seneste år
Det kalder på handling, mener formanden i ingeniørernes fagforening IDA.
Samfund

London kan skabe 5000 nye jobs, hvis de vælger at genbruge mere og afbrænde mindre, viser undersøgelse
Cirkulær økonomi principper kan skabe tusindvis af nye jobs og sænke forurening, uden at det koster samfundet en masse penge.
Klima, miljø og energi

Europas største Power-to-X-anlæg skal ligge i Esbjerg
Esbjerg bliver centrum for et nyt anlæg, der skal omdanne vindstrøm til CO2-fri gødning og CO2-fri brændstof.