04.06.2020  |  Samfund

Case: Røde Kors i effektivt samarbejde med Boblberg, TDC Net og Nordea-fonden

Indhold fra partner Hvad er dette?

Corona kickstarter online-samtaler med isolerede og udsatte

Da COVID-19 i marts lukkede samfundet ned fra den ene dag til den anden, bragte det et akut behov for et digitalt samtaletilbud til udsatte og isolerede danskere. Derfor gik Røde Kors og Boblberg.dk sammen med TDC og Nordea-fonden for at skabe SnakSammen.

Isolation under corona-epidemien har været – og er fortsat for mange – en akut udfordring. Hos Røde Kors er man derfor stolte over samarbejdet med Boblberg, TDC Net og Nordea-fonden.

”Det er intet mindre end imponerende, hvordan det er lykkedes med at stable projektet SnakSammen.dk på benene. Vi har set et akut problem under corona-epidemien, som vi løste på en uge. Det kan vi i den grad være stolte af,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.  

Nordea-fonden og TDC Net støtter begge SnakSammen.dk økonomisk. Herudover har TDC Nets brugt sine store kommunikationskanaler til at udbrede kendskabet til det digitale samtaletilbud, hvor flere af deres medarbejdere er frivillige samtalevenner. 

’Da Danmark lukkede ned, isolerede mange af os derhjemme og flyttede vores kontakt til andre over på digitale kanaler. De der i forvejen var isolerede, havde selvsagt et endnu større behov for at kunne gøre det samme. Da ideen først var født, tog det nærmest ingen tid, før ideen var eksekveret. Det er et stærkt eksempel på, hvad der sker – og hvor hurtigt - når gode intentioner mødes, vil og kan noget sammen. Vi er glade for at binde Danmark lidt bedre sammen med SnakSammen.nu,’ siger Hanne Blume, HR-direktør i TDC Net og en af initiativtagerne.     

Hos Nordea-fonden glæder man sig også over samarbejdet. Direktør Henrik Lehmann Andersen er glad for, at den nye tjeneste SnakSammen.dk gør en stor forskel: ”I denne svære tid er SnakSammen.dk et godt redskab til, at flere kan være del af et trygt, socialt fællesskab. Det er et vigtigt bidrag til den mentale sundhed."

Det er helt unikt, at digitalt samarbejdsprojekt som SnakSammen.dk realiseres på blot en uge. Udover en stor samarbejdsvillighed hos alle parter skyldes den hurtige etablering af samtaletilbuddet også, at den digitale løsning allerede var blevet testet kortvarigt af Røde Kors og Boblberg i Faaborg-Midtfyn Kommune. Et digitalt samtaletilbud var derfor allerede i støbeskeen, da corona-epidemien kaldte på handling her og nu. Takket være partnerskabet med Nordea-fonden og TDC Net kunne SnakSammen.dk derfor hurtigt transformeres om til et landsdækkende tilbud, som er blevet velmodtaget blandt både frivillige og brugere.

To måneder efter projektets lancering er der mange faste brugere, der ugentligt benytter SnakSammen.dk til en god snak. I takt med at samfundet langsomt åbnes, bliver behovet for digitale samtaler samlet set mindre, men samtaletilbuddet bliver endnu vigtigere for borgere i risikogruppen, som forsat må leve i isolation på ubestemt tid.

Endnu et digitalt samtaleprojekt på vej

Erfaringerne med SnakSammen.dk har afsløret endnu et behov for digitale samtaler, da flere brugere opsøger det digitale samtaletilbud for at træne dansk under corona-epidemien. Derfor bliver der allerede nu tænkt videre på et nyt projekt, hvor brugere kan få en digital samtale med en frivillig til at øve sine danskkundskaber.

”Med SnakSammen.dk kan vi se, at den digitale samtale kan bruges til meget andet. Vi glæder os derfor over, at vi allerede nu er i gang med at stable et nye projekt på benene omkring sprogtræning,” siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.   

Og måske har SnakSammen.dk endnu ikke vist det sidste behov i forhold til andre digitale samtaletyper. Det vil kun tiden vise.  

Tags: Røde Kors

Mere fra Røde Kors

Røde Kors

https://www.rodekors.dk/

Erhvervsklub for SMV’erSamarbejdet er simpelt: I yder en årlig donation til vores arbejde. I vælger selv, hvornår og hvor meget I vil engageres.Vi tilbyder jer at indgå i Erhvervsklubben, der er stort netværk af mange forskellige grene af erhvervslivet, der alle støtter op om Røde Kors' humanitære arbejde.I får en medlemspakke med digitalt diplom, printklart diplom, mailsignatur og PP mæ…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere