14.04.2021  |  Klima, miljø og energi

Rambøll køber grøn startup

Indhold fra partner Hvad er dette?

For at fremme bæredygtigheden i alle typer virksomheder har Rambøll opkøbt en mindre startupvirksomhed, der tilbyder e-læring og dataindsigt på bæredygtighedsområdet.

Den lille, digitale startup Incept Sustainability, der blev grundlagt af tre DTU-studerende i 2019, er blevet en del af Rambølls voksende enhed for strategisk bæredygtighedsrådgivning.

Softwareproduktet Incept Sustainability tilbyder en kombination af e-læring og dataindsigt, der til sammen øger medarbejderes viden om bæredygtighed, samtidigt med at det muliggør skræddersyede anbefalinger og indsigter på organisationsniveau – baseret på viden fra virksomhedens ansatte.

Idé favner to megatrends

Det nye produkt møder markedet i krydsfeltet mellem bæredygtighed og digitalisering. Den perfekte kombination, hvis man spørger Thomas Kræmer Schmidt, Exectuive Director i Rambøll Management Consulting:

- Bæredygtighed og digitalisering er to af de vigtigste megatrends i verden, og vi er meget glade for at byde vores nye kolleger velkommen for i fællesskab at introducere Incept Sustainability på markedet. Mange virksomheder har brug for et sådant værktøj i deres arbejde med bæredygtighed.

Thomas Kræmer Schmidt lægger desuden vægt på matchet mellem Rambøll og Incept Sustainability:

- I Rambøll er vi stærke på strategisk bæredygtighed, og i øvrigt også på et operationelt niveau med vores tekniske ingeniørkompetencer. Vi har samtidig en god historik med at udvikle softwareprodukter som fx SurveyXact. Nu kan vi så præsentere et produkt, der udfylder et tomrum i markedet og virkelig engagerer medarbejderne i bæredygtighed, bottom-up. Det er lige præcis det, der er brug for i det videre arbejde med den grønne omstilling.

Fra startup til markedsleder

Incept Sustainability søger at engagere flere i bæredygtighed. Og det hele begyndte med netop det; et stærkt engagement i bæredygtighed. Sofie Berglykke Aagaard, Katrine Jerl Jensen og Alechandrina Espinoza var alle studerende på DTU, Danmarks Tekniske Universitet, da idéen til Incept Sustainability blev født. Sofie Berglykke Aagaard siger:

- Vores mål med Incept Sustainability er at involvere mange flere medarbejdere i bæredygtighed, for succesfuld forandring står og falder med medarbejderne. Samtidig ser vi, at bæredygtighed typisk er et anliggende for topledelsen, og medarbejdernes input bliver ofte ikke hørt.

- Vi er rigtig glade for at blive en del af Rambøll som en dansk markedsleder med global rækkevidde. Og vi tror på, at det er det rette sted for os, når man tænker på, at Rambølls mission er at skabe bæredygtige samfund, hvor mennesker og natur blomstrer.

På samme måde er nye muligheder spiret frem for de tre grundlæggere. Med afsæt i flere innovationsprogrammer har de tre studerende udviklet produktet fra idé til prototype til en nu fuldt udviklet softwareløsning. De er dermed gået fra studiejob til fuldtidsbeskæftigelse.

I samarbejde med resten af Rambølls ’Strategic Sustainability Consulting’ team er Sofie, Katrine og Alechandrina klar til at introducere Incept Sustainability på både det danske og europæiske marked.

Udforsk værktøjet

Du kan læse mere om værktøjet på Incept Sustainabilitys hjemmeside, hvor kan du også bestille en demo og udforske alle værktøjets funktioner.

Mere fra Rambøll A/S

Rambøll A/S

dk.ramboll.com

  • +45 5161 1000
  • Hannemann Allé 53 2300 København S

Rambøll er en ledende ingeniør-, design- og konsulentvirksomhed grundlagt i Danmark i 1945.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere