21.05.2015  |  Klima, miljø og energi

Regeringen overvejer at droppe PSO-afgiften

Regeringen har åbnet op for at droppe PSO-afgiften og i stedet finansiere den grønne omstilling via finansloven.

Det er måske slut med den milliarddyre PSO-afgift. Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen åbner nemlig op for at droppe afgiften og i stedet finansiere den grønne energi gennem finansloven, skriver Børsen.

Læs også: Helveg: Billigere omstilling til grøn energi med ny effektiv teknologi

Det skyldes, at EU-Kommissionen mener, at systemet er konkurrenceforvridende, fordi PSO-afgiften pålægges strøm solgt i Danmark, som både er produceret i Danmark og i udlandet, mens støtten til grøn energi kun gives til danske projekter.

Ifølge ministeren er der ikke taget endeligt stilling til PSO-systemets fremtid, men regeringen forventer at have en afklaring i løbet af efteråret og er allerede nu i gang med at undersøge forskellige løsningsmuligheder. 

"En af disse løsningsmuligheder, der undersøges, er at overføre det til finansloven", siger Rasmus Helveg Pedersen til børsen.dk.

Læs også: Finansloven 2015: En milliard til grøn omstilling

Pengene fra PSO-afgiften, der betales via elregningen, gives som et tilskud til grøn energi for at sætte skub i den grønne omstilling. PSO-afgiften er afhængig af elprisen, men den koster ifølge Børsens oplysninger omkring 6-7 milliarder kroner årligt for virksomheder og borgere.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere