11.11.2014  |  Strategi & ledelse

Regeringen vil styrke bæredygtigt byggeri

Stærkere rammer for vækst, enklere regler og mere bæredygtighed. Det er indholdet i regeringens nye byggepolitiske strategi ”Vejen til et styrket byggeri i Danmark”.

En række initiativer fra regeringen i den nye byggepolitiske strategi ”Vejen til et styrket byggeri i Danmark” skal blandt andet fremme bæredygtighed i byggeriet.

Initiativerne udspringer af, at byggeriet spiller en stor rolle i forhold til reduktion af drivhusgasudledninger og andre klima- og miljøhensyn. Byggeriet står eksempelvis for rundt regnet 31 procent af Danmarks samlede mængde affald. Med de nye tiltag vil regeringen sørge for, at byggebranchen generelt bliver mere ressource- og miljøbevidst:

”Vi skal have de problematiske stoffer ud af byggeriet, og vi skal sikre, at de materialer vi bruger i byggeriet, ikke ender som byggeaffald, men i stedet kan bruges igen og sælges med høj værdi. Det betyder også, at vi skal fremme direkte genbrug, så for eksempel mursten og vinduer fra én bygning, kan bruges igen i en anden”, siger miljøminister Kirsten Brosbøl og uddyber:

”Bæredygtigt byggeri er fremtiden. Det skåner miljøet og er med til at sikre høj livskvalitet til danskerne. Og så er der gode forretningsmuligheder i bæredygtigt byggeri med et stærkt voksende internationalt marked”.  

Med strategien skal det i det hele taget blive nemmere at drive effektiv og bæredygtig virksomhed i byggebranchen, så der kan skabes øget vækst og beskæftigelse i byggeriet, lyder budskabet fra regeringen.

Se faktaark med de i alt 34 initiativer her.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere