Reparationscafé kobler grøn omstilling og socialt værested med succes
Nyt værksted vil sænke affaldsmængderne og styrke den cirkulære tankegang og økonomi. Samtidig skaber man et socialt værested og lokalt fællesskab med succes.
På kort tid har reparationsværkstedet "Fixa Till" trukket fulde huse til deres ugentlige workshops, og flere hundrede lokale bruger værkstedet gratis hver måned. Lunds Kommune og Lunds Renhållsningsverk har en ambition om at reducere mængden af affald fra borgerne med to procent om året. Derfor har de bl.a. oprettet "Fixa Till".
Sammen vil de sænke affaldsmængderne og styrke den cirkulære tankegang og økonomi, men i Lund har man også et andet formål med værkstedet, man vil gerne skabe et socialt værested og lokalt fællesskab.
Hør Matilda Öhgren fortælle om initiativet, der er en del af Interreg Öresund-Kattegat-Skagerraks projektet FUTURE.
FUTURE
FUTURE vil kvalificere udviklingen af fremtidens intelligente energi- og ressourcesystem, så det bliver baseret på vedvarende energikilder og genanvendte materialer.
Projektet består af syv visionære casesamarbejder på tværs af Region Skåne, Region Sjælland og Region Hovedstaden i Greater Copenhagen. De syv cases tester og demonstrerer forskellige teknologier, værktøjer eller forretningsmodeller inden for vedvarende energi eller udnyttelse af ressourcer.
Erfaringer går på tværs af landegrænser
Erfaringerne fra "Fixa Till" indgår i en større case hvor også Bofa (Bornholms Affaldsbehandling) og AffaldPlus kigger på, hvordan man kan skabe og koble bl.a. løsninger, der forlænger levetiden af materialer og forebygger affald, genbruger materialer og genanvender affald og ressourcer i nye kredsløb, så vi øger ressourceeffektiviteten og bidrager til en cirkulær omstilling i Greater Copenhagen.