14.11.2016  |  Samfund

SBT Aqua vinder årets Green Tech Challenge

Startup-virksomheden SBT Aqua har vundet Green Tech Challenge 2016. SBT Aqua hædres for udviklingen af en ny teknologi, som måler bakterieindholdet i drikkevand hurtigt og effektivt.

I sidste uge løb Danmarks største greentech investerings-event, Green Tech Challenge, af stablen i Industriens Hus i København. Vækstprogrammet kårer hvert år en vinder, som skal findes blandt danske iværksættervirksomheder, der har en mission om at gøre grøn forretning til god forretning.

Vinderen af dette års Green Tech Challenge blev den nystartede virksomhed SBT Aqua. Bag virksomheden står Gustav Skands, Frederik Aalund og Christian Bertelsen, som har udviklet en teknologi, der via sensorer kan måle uorganiske partikler og bakterieindhold i vand. Det betyder, at færre mennesker vil blive syge af forurenet drikkevand, at man hurtigere vil opdage, hvis vandet er forurenet, og at man med det samme kan finde ud af, hvad der forurener det.

Læs også: Dansk vandteknologi besøger Det Hvide Hus

”SBT Aqua vinder årets Green Tech Challenge, fordi de har en vision om at sikre rent drikkevand verden over. De har et super stærkt hold, gode partnere, den forretningsforståelse der skal til for at få global succes og betalende glade kunder”, siger Martin A. Petersen, stifter af Green Tech Challenge.

God eksponering for SBT Aqua
SBT Aqua adskiller sig fra andre kvalitetskontroller af vand ved at bruge trådløse sensorer. Det betyder, at man på et hvilket som helst tidspunkt kan se vandkvaliteten og ikke behøver at sende videnskabsfolk til at tage prøver. På den måde får man hurtigere, bedre og billigere vandmåling.

”Vi er meget beærede over at være blevet kåret som vindere. Især når man tænker på, hvor stærkt et felt vi har været oppe imod. Prisen kommer på et virkelig godt tidspunkt, da vi er ved at rejse flere penge, og et vækstprogram som Green Tech Challenge giver god eksponering”, siger Gustav Skands, CEO i SBT Aqua.

Læs også: Solvatten giver rent vand i udviklingslande

Ud over SBT Aqua deltog 19 andre greentech startups ved årets Green Tech Challenge, hvor flere har udvist globalt skaleringspotentiale.

Det var erhvervskvinden Stine Bosse, der uddelte prisen.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere