13.01.2017  |  Klima, miljø og energi

Scania Danmark bliver klimapartner

Indhold fra partner Hvad er dette?

Scania Danmark har indgået en klimapartneraftale, som forpligter til at købe bionaturgascertifikater og dermed CO2 neutralisere hele Scania Danmarks gasforbrug til opvarmning.

Med et klimapartnerskab kan Scania Danmark tage et yderligere medansvar for klimaudfordringerne, ved at sætte mål for virksomhedens klimaindsats, realisere energibesparelser og støtte produktionen af vedvarende energi.

Scania Danmark har indgået en klimapartneraftale, som forpligter til at købe bionaturgascertifikater og dermed CO2 neutralisere hele Scania Danmarks gasforbrug til opvarmning. Det fremmer efterspørgslen på vedvarende energi og biogas produceret på husholdnings- og madaffald, gylle og organisk industriaffald for at nævne nogle eksempler. Målet er en stabil energiforsyning uden udledning af CO2.

Flere af vores lastbiler og busser kører allerede i dag på CO2-neutral biogas. Scania er en virksomhed, der fokuserer meget på bæredygtig transport, og derfor er det helt naturligt, at vi gerne vil gå forrest i den grønne omstilling og også tage vores del af ansvaret, fortæller salgsdirektør Anton Freiesleben og fortsætter.

- Med et klimapartnerskab med DONG Energy kan vi tage et yderligere medansvar for klimaudfordringerne, ved at sætte mål for virksomhedens klimaindsats, realisere energibesparelser og støtte produktion af vedvarende energi.

Ved en fælles indsats sikrer klimapartnerskabet, at Scania foretager energibesparelser og støtter udbygningen af vedvarende energi. I et klimapartnerskab forpligter Dong Energy sig nemlig til at investere et beløb tilsvarende nettoindtægten, som er opnået for indløsning af Scanias biogascertifikater, i nye vedvarende energiprojekter. Senest er Linkogas biogasopgraderingsanlæg opført, der opgraderer biogas til bionaturgas, hvilket muliggør transport af biogas til naturgasnettet

På den måde kan Scania medvirke til at fremrykke beslutninger om opførelsen af nye vedvarende energiprojekter i Danmark.

Spar energi

I 2016 fik Scania udført et energisyn som identificerede en række mulige energiforbedringer. Som en del af klimapartnerskabet vil én eller flere energirådgivere indgå i et tæt samarbejde med Scania om at omsætte de identificerede projekter til konkrete energibesparelser – til fordel for både klimaet og bundlinjen.

Klimaforbedringer

Gennem energibesparelser reduceres Scania Danmarks individuelle CO2-udslip og dermed belastning på klimaet. Når vi sikrer, at der anvendes en mængde biogas tilsvarende vores gasforbrug, vil det medvirke til, at efterspørgslen på vedvarende energi stiger slutter Anton Freiesleben.

Læs mere om Klimapartnerskab med DONG Energy på dongenergy.dk/klima

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige. Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere