19.04.2017  |  Klima, miljø og energi

Scania modtager prisen Green Truck of the Year 2017

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den nye Scania-generation af lastbiler er blevet udmærket med prisen Green Truck of the Year 2017. Scania distancerede sig fra konkurrenterne med et op til 13% lavere brændstofforbrug.

Prisen hedder denne gang "Green Truck 2017 Award", og den uddeles af de førende tyske transportmedier VerkehrsRundschau og Trucker. Den er baseret på sammenlignende tests af seks lastbil-trækkere med totalvægte på 40 ton, som de to medier har gennemført. Her opnåede Scania R 450 et gennemsnitsforbrug på 23,7 liter pr. 100 km - eller 4,22 km pr. liter, og Scania distancerede sig dermed med et op til 13% lavere brændstofforbrug.

Bæredygtighed og rentabilitet går hånd i hånd

Bæredygtighed, enten gennem alternative brændstoffer, brændstoføkonomiske diesellastbiler og chaufføruddannelse, er et fokusområde for Scania. 

- Ved at reducere brændstofforbruget, reducerer vi også CO2-udledningen og samtidig omkostningerne. Bæredygtighed og rentabilitet går hånd i hånd, fortæller Scania Danmarks salgsdirektør Anton Freiesleben.

Scania introducerede sin nye generation af lastbiler i efteråret 2016, og de har siden overhalet konkurrenterne i flere sammenlignende europæiske medie tests. I efteråret 2016 blev den nye Scania-generation desuden kåret som Truck of the Year 2017.

-  Scania R 450 er ikke blevet overgået indtil nu. Intet under at prisen gik til Scania i år, slutter de.

Resultat fra testen

  • Scania 4,22 km/l
  • Mercedes-Benz 4,12 km/l
  • Volvo FM 3,97 km/l
  • Iveco 3,95 km/l
  • MAN 3,87 km/l
  • Volvo FH 3,72 km/l

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige. Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere