01.04.2016  |  Klima, miljø og energi

Scania skal levere miljøvenlige gasbusser til Silkeborg

Indhold fra partner Hvad er dette?

Silkeborg kommune gør noget ved CO2-udslippet i byen og har valgt at bybusserne fremover skal køre på CO2-neutral biogas. Scania leverer busserne.

Fra 26. juni 2016 vil bybusserne i Silkeborg køre på CO2-neutral biogas. Tide Bus Danmark A/S har efter et udbud med Midttrafik skrevet kontrakt med Scania Danmark om levering af 17 helt nye Scania Citywide gasbusser. Gasbusserne skal indfri Silkeborg Kommunes ønske om at nedsætte CO2-udslippet i byen.

I Midttrafiks 42. udbud, der omfatter bybusserne i Silkeborg, blev der stillet krav om, at gasdrevne busser skal tankes med certificeret biogas. De nye bybusser får naturgas i tankene, men Silkeborg Kommune køber certifikater svarende til naturgasforbruget og sikrer dermed, at naturgasnettet tilføres tilsvarende mængde opgraderet biogas, som ikke udleder CO2.

- Scania busserne bliver udstyret med vores miljøvenlige Euro 6-gasmotor, der lever op til de strengeste EU krav. Vi har allerede i dag flere års erfaring med vores Euro 6-gasmotorer, som performer fantastisk og er særdeles stabile i drift, fortæller Key Account Manager Dan Schroeder, Scania Danmark.

- Vi er rigtig glade for at kunne få lov til at betjene borgene i Silkeborg fremover. Forudsætningerne for at kunne yde en god service til borgerne er på plads med en god placering i Silkeborg, gode kvalitetsbusser fra Scania med klimavenlig gasløsning, og en stabil og driftssikker gasleverandør i Nature Energy, udtaler Torben Sørensen, Driftsdirektør hos Tide Bus.

- Vi er stolte over at være med til at fremme de miljøvenlige muligheder i kollektiv trafik til gavn for borgerne i Silkeborg. Det er et af Scanias strategiske områder at fremme udvikling af bæredygtig transport. Vi er derfor sikre på, at Silkeborg har valgt den rigtige løsning med fokus på miljøet fortsætter Erik Rolvung, Director Bus & Coach hos Scania Danmark.

Gasbusserne skal stationeres på Bredhøjvej i Silkeborg, hvor Tide Bus har valgt at placere deres administrations- og værkstedsfaciliteter til vedligeholdelse af busserne. Her bliver der også opstillet det gastankanlæg, der skal levere gassen til bybusserne. Nature Energy står for opstilling og drift af gastankanlægget.

Fakta om biogas

Biogas er et vedvarende brændstof med gode emissionsegenskaber.

Gas foretrækkes af nogle operatører og myndigheder af adskillige grunde. Emissionerne er lave, og motorens støjniveau er reduceret. Scanias udviklingsafdeling har optimeret gasmotoren, så effektiviteten næsten er den samme som for en dieselmotor. CO2 reduktionen er 100 % ved benyttelse af 100% biogas.

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige.Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing, teknik, IT, HR og økonomi samt chauffør udd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere