10.02.2016  |  Klima, miljø og energi

Scanias miljø-koncept i stærk fremgang

Indhold fra partner Hvad er dette?

Salget af Ecolution by Scania løsning - Scanias omfattende og effektive løsning til at reducere CO2-udledningen og udgiften til brændstof - er inde i en forrygende udvikling. De overbevisende resultater får vognmænd til at genkøbe løsningen.

Salget af Scanias miljøkoncept Ecolution by Scania er inde i en forrygende udvikling. De overbevisende resultater får vognmænd til at genkøbe løsningen.

- I 2015 har vi set en stigning i salget af Ecolution by Scania-løsningen på 50% i forhold til året før, og i 2016 forventes et endnu bedre salg. Vi kan tydeligt mærke, at bæredygtig transport kommer højere og højere på danske virksomheders agenda, fortæller Erling Petersen, som er ansvarlig for Ecolution-løsningen i Danmark.

Ecolution by Scania-konceptet, som blev lanceret i 2014, er Scanias omfattende og effektive løsning til at reducere CO2-udledningen og udgiften til brændstof. I Danmark er der nu 320 kunder med en Ecolution-løsning, og sammen har de oplevet en gennemsnitlig besparelse på 16% i brændstof.

- At spare 16% i brændstof er lig med en 16% besparelse på bundlinien og 16% mindre udledning af CO2. Og det er ret store tal, når man omregner det i kroner og ører og CO2-mængder, fortsætter Erling Petersen.

Effektive beregningsværktøjer viser besparelse

Når Scanias salgskonsulenter er på kundebesøg hos en Scania-ejer, forventes det, at han, sammen med vognmanden, foretager en analyse af virksomhedens brændstofforbrug med henblik på at udfærdige en rapport, der viser, hvor der kan spares kroner og ører samt CO2-udledning, hvis der skiftes til en Ecolution by Scania-løsning. Scania har dertil udarbejdet et helt nyt sælgerværktøj kaldet Ecolution Analyzer. 

Hvis en vognmænd vil teste sin besparelse, uden at få besøg af en sælger, kan dette gøres på en Ecolution-onlineportal, der er oprettet specielt til dette formål.

- Når vognmanden kan se sin egen virksomheds aktuelle besparelse, er det meget nemmere for ham at forstå fordelen ved en Ecolution by Scania-løsning, fortæller Erling Petersen.

Ubegrundet at frygte chaufførreaktioner

Vognmændenes største forbehold for en Ecolution by Scania-løsning har været, om chaufførerne føler sig overvåget og kontrolleret, men det har oftest vist sig at være ubegrundet, fordi der går sport i at blive den bedste.

- Chaufførerne bliver også mindre stressede og indgår i færre ulykker, fordi de sætter farten ned. Dermed bliver kørestilen mere forudseende, siger Erling Petersen

Sæby Gods fortæller i denne film om deres oplevelser med Ecolution by Scania-konceptet

Fakta om Ecolution by Scania-konceptet

Når en vognmand bestiller en Ecolution lastbil, er køretøjet optimeret til det lavest mulige brændstofforbrug, og chaufføren bliver coachet i den mest økonomiske kørestil fra starten.

Lastbilen er standardudstyret med en Communicator kommunikationsboks, som kan indsamle og overføre alle relevante driftsdata fra lastbilen til kunden selv. Scania bruger efter aftale med vognmanden disse data til at analysere lastbilens servicebehov og chaufførens kørsel og til regelmæssigt at rådgive og coache chaufføren til, hvordan han kan køre mere brændstoføkonomisk.

Scania sikrer endvidere, at køretøjet holdes i bedst mulig stand med en særligt udformet serviceaftale. Tjekpunkterne er tilføjelser til et regelmæssigt vedligeholdelsesprogram og inkluderer tjek af dæktryk og dækstatus, akseljustering, justering af spoilere mv

Hvis en kunde vil reducere sin CO2-udledning yderligere kan dette opnås ved f.eks. at benytte sig af biobrændstof, ruteoptimering eller endnu bedre udnyttelse af lastekapaciteten. 

Kundeartikler om Ecolution

K. Hansen udtaler sig 
OT Transport udtaler sig 
Rynkeby udtaler sig

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige.Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing, teknik, IT, HR og økonomi samt chauffør udd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere