23.01.2018  |  Klima, miljø og energi

SDG Invest vil investere i FN’s verdensmål

Med fokus på FN's verdensmål vil kapitalforeningen SDG Invest fremadrettet investere i de selskaber, der stiller høje krav til ansvarlighed og som kan være med til af forbedre verden.

Fremover kan private og professionelle investorer investere med udgangspunkt i FN’s verdensmål – sådan lyder tanken bag SDG Lead og Stockrate Asset Managements nye kapitalforening, SDG Invest:

”Kapitalforeningen investerer i de økonomisk stærkeste selskaber på verdensplan, der samtidigt agerer ansvarligt, bæredygtigt og visionært. Udvælgelsesmetoden er en kombination af en dybdegående vurdering af selskabernes økonomi, som har vist gode resultater de sidste 10 år, kombineret med en tilbundsgående vurdering af deres bæredygtighed”, skriver SDG Invest i en pressemeddelelse.

Læs også: Tænketank: Vi skal skifte mentalitet, hvis verdensmålene skal nås

Når SDG Invests udvælgelsesmetode tages i brug, vil der ud af 65.000 ratede børsselskaber kun være cirka 100 aktieselskaber tilbage at investere i – men en sådan begrænsning vil ikke påvirke afkastet negativt, fortæller Anne-Louise Thon Schur, der er partner i konsulentvirksomheden SDG Lead:

”Der er nok selskaber til som minimum at levere et markedsafkast, men vi forventer på længere sigt, at vi opnår et bedre afkast end markedet efter omkostninger”, siger hun til børsen.dk.

Indien og Kina som en del af porteføljen
Anne-Louise Thon Schur løfter gerne lidt af sløret for, hvilke selskaber der er kommet igennem nåleøjet og havnet i SDG Invest. Blandt de danske aktieselskaber findes bl.a. Rockwool, Coloplast og Novo Nordisk:

”Vi kan se, at vi er stærke i Danmark og i Europa, men overraskelseselementet er nok, at SDG Invest også kommer til at investere i selskaber i Kina og i Indien, som man normalt ikke forbinder med bæredygtighed”, siger hun til børsen.dk.

Hun fortæller samtidig, at både franske og finske selskaber også er at forefinde i porteføljen, mens Afrika som region endnu ikke har opnået en plads, da regionen ikke har performet godt nok på det finansielle parameter.

Læs også: Global Compact dropper tobaksindustrien - pensionskasser fastholder investeringer

Investorer efterspørger bæredygtige investeringer
Ifølge Kristian Kjer, der er kapitalforvaltningschef hos Stockrate Asset Management, efterspørger investorerne da også i stigende grad de bæredygtige investeringer, men er utilfreds med de klassiske screeninger:

”De eksisterende metoder lever ikke op til de bæredygtighedskrav, som den moderne og oplyste investor har. For disse investorer er en frasortering af virksomheder inden for bestemte brancher ikke nok”, siger han til finanswatch.dk og fortsætter:

”De ønsker at placere deres investeringer i stærke virksomheder, der handler langsigtet og som stadig går forrest, når det kommer til at tackle de globale problemstillinger”.

Derfor planlægger partnerne bag SDG Invest på sigt at åbne kapitalforeningen for alle investorer ned til 10.000 kroner:

”Vi vil gerne have, at alle kan være med, og vi kan også se, at de unge synes, at bæredygtige investeringer enormt attraktivt”, siger Anne-Louise Thon Schur til børsen.dk.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere