02.10.2014  |  Kommunikation

Seks virksomheder er med i opløbet om CSR People Prize

Juryen har voteret og fundet de seks virksomheder, der skal konkurrere om CSR People Prize 2014 ved CSR Awards i Holstebro 30.-31. oktober.

Flere virksomheder end nogensinde var indstillede til CSR People Prize 2014, så derfor var juryen på hårdt arbejde, da de skulle finde de seks nominerede virksomheder til CSR People Prize blandt det rekordstore ansøgerfelt på 160 virksomheder.

CSR People Prize er Virksomhedsforum for Socialt Ansvars (VFSA) pris, der går til virksomheder, som tager et særligt socialt ansvar. Vinderne bliver kåret til CSR Awards i Holstebro den 30.-31. oktober, hvor prisen overrækkes af H.K.H. Prins Joachim. CSR People Prize falder i to kategorier for virksomheder med henholdsvis over og under 100 ansatte. De nominerede i kategorien virksomheder med over 100 ansatte er:

  • Arriva Danmark
  • MAN Diesel & Turbo
  • Palsgaard

De nominerede i kategorien virksomheder med under 100 ansatte er:

  • Beck Pack Systems
  • Restaurant Dronning Louise
  • Scaniro

Bredt kandidatfelt
Det store kandidatfelt talte virksomheder fra vidt forskellige brancher. Sven A. Blomberg, viceordførende direktør i Jyske Bank og formand for VFSA, ser det som et udtryk for, at socialt ansvar er blevet en helt naturlig del af driften i mange virksomheder.

”Det er meget spændende, at alle typer virksomheder fra små håndværksmestre til store koncerner og både offentlige og private er med i kandidatfeltet. Jeg mener, det er med til at vise, at mange danske virksomheder, uanset størrelse og branche, ser en fordel i at styrke et rummeligt arbejdsmarked. Det er ganske enkelt en kerneværdi i mange virksomheder, at man tager et socialt ansvar”, siger Sven A. Blomberg.

Nyt strategisk samarbejde

Et nyt partnerskab mellem CSR Fonden og Erhvervsmagasinet CSR skal synliggøre og inspirere til udviklingen og ledelsen af bæredygtige virksomheder.

”Sammen giver vi virksomheder og organisationer, som arbejder med forretningsdrevet samfundsansvar, en enestående mulighed for at synliggøre bæredygtige indsatser”, siger Rasmus Brylle, administrerende direktør i Horisont Gruppen, der udgiver Erhvervsmagasinet CSR.  

Det strategiske samarbejde indebærer blandt andet, at der den 20. oktober udkommer en særudgave af Erhvervsmagasinet CSR i Børsen med et stort tema om CSR Awards 2014.

I 2013 år gik priserne til pensions- og sikringsselskabet ATP og virksomheden Bevola i Ringsted, som blandt andet leverer dele til opbygning af lastbiler. På Csrfonden.dk og VFSA.dk bliver der løbende tilføjet mere information om de nominerede virksomheder og deres indsats for at være socialt ansvarlige virksomheder.

Læs også: Her er de nominerede til CSR Environment Prize 2014

Prisbelønnet CSR-guru taler til CSR Awards
Til CSR Awards, der i år finder sted for fjerde gang, bliver der uddelt i alt otte CSR-priser.

”Vi mener, at de virksomheder, der kan se den gode forretning i at arbejde aktivt med CSR, skal fejres. De skal være stolte af deres arbejde og de resultater, de skaber. Det er vigtigt at sætte fokus på de gode eksempler og sætte barren højt”, siger Maria Bøge, direktør i CSR Fonden, der står bag CSR Awards.

I stil med de tidligere år, får award-showet også i år fint besøg. CSR-guruen og senior fellow ved Harvard-universitet, Mark Kramer, er blandt årets prominente talere sammen den anerkendte skribent og CSR-konsulent, Christine Bader, samt David Zahle, partner i arkitektfirmaet BIG. Blandt talerne til CSR Awards er desuden en række erhvervsfolk og ministre.

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere