20.02.2017  |  Strategi & ledelse

Seksuel sundhed set med CSR-briller

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvad er forretningsgevinsterne ved at arbejde med seksuel sundhed? Og hvad betyder CSR for det interne arbejde hos en NGO? Policy & CSR-rådgiver Jacqueline Bryld, Sex & Samfund, deler her nogle af sine konkrete erfaringer.

Sidste år tog Jacqueline Bryld uddannelsen Sustainable Business Change Manager, som kobler forretning med samfundsansvar og forandringsledelse.

For som Policy & CSR-rådgiver hos Sex & Samfund er hendes primære opgave at få virksomheder rundt omkring i verden til at forstå koblingen mellem medarbejdernes og virksomhedens egen sundhed.

Så når hun rejser til lande som fx Ghana og Kenya omfatter rådgivningsopgaverne eksempelvis on-the-ground analyser af arbejdstagerforholdene i cashewnøddeindustrien eller undersøgelser af sundhed og rettigheder i hotel- og restaurationsbranchen.

Sex – på arbejdspladsen? Tihi…

Nogle gange bliver Jacqueline Bryld mødt med fnis, når hun taler med virksomhedsledere om fx prævention eller med manglende forståelse for, hvordan sundhedsforhold også udenfor arbejdspladsen kan påvirke virksomhedens forretning.

”Mange virksomheder betragter ikke sundhedsspørgsmål for deres medarbejdere som et forretningsanliggende, men hvis en medarbejder bliver uønsket gravid, Hiv-smittet eller får kønssygdomme, betyder det øgede omkostninger til fx barsel, flere sygedage eller højere personaleomsætning,” forklarer Jacqueline Bryld, som med sin pragmatiske tilgang er lykkedes med at få flere virksomheder til at arbejde proaktivt med medarbejdernes sundhed.

NGOer skal have orden i eget CSR-hus

Men det er ikke nok at have forretningsforståelse for at skabe succesfulde CSR-partnerskaber.

”Det kræver i lige så høj grad, at vi internt i huset får skabt et bredt forankret samarbejde og tænker CSR på tværs af organisationen, så vi sikrer os at vi også selv gør det, som vi forventer at virksomhederne gør,” uddyber Jacqueline Bryld.

Som en del af forløbet på Sustainable Business Change Manager-uddannelsen har hun derfor udviklet en handlingsplan for en systematisk og strategisk CSR-indsats i Sex & Samfund.

Resultat: ledelsesmæssig opbakning til en bredere CSR-forankring på tværs af organisationen med særligt fokus på organisationens interne arbejdsgange og praksis, herunder indkøbspolitik mm.

Læs også: Vores shared value partnerskaber kræver orden i eget hus

Jacquelines 3 gode råd til NGOers CSR-arbejde:

  1. Sæt dig i virksomhedens sted – hvad er forretningsgevinsterne ved at engagere sig i NGOens dagsorden?
  2. Tag egen CSR-medicin – hvad skal vi selv gøre for at leve op til de krav vi stiller til virksomhederne?
  3. Tænk som en forandringsleder – accepter at ting tager tid, at små skridt også tæller – og at du ikke skaber forandring alene!

Sustainable Business Change Manager er en praktisk uddannelse for specialister, ledere og rådgivere, der ønsker viden og værktøjer til at sammenkoble forretning med samfundsansvar og forandringsledelse. 

Læs mere på www.sustainablebusinesschangemanager.dk

Denne artikel er en del af temaet I fokus: certificering og uddannelse

Mere fra TANIA ELLIS – The Social Business Company

TANIA ELLIS – The Social Business Company

http://www.thesocialbusinesscompany.com

Vi inspirerer og hjælper virksomheder med at skabe værdi for både samfund og bundlinje ved at koble forretning med samfundsansvar og innovation gennem vores: Social Business Speaking - foredrag om bæredygtige business trends & praksis. Social Business Academy - kurser og certificeringer for fagfolk, der arbejder med bæredygtighed og CSR…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere