20.02.2017 | Strategi & ledelse
Seksuel sundhed set med CSR-briller
Indhold fra partner Hvad er dette?
Hvad er forretningsgevinsterne ved at arbejde med seksuel sundhed? Og hvad betyder CSR for det interne arbejde hos en NGO? Policy & CSR-rådgiver Jacqueline Bryld, Sex & Samfund, deler her nogle af sine konkrete erfaringer.
Policy & CSR-rådgiver Jacqueline Bryld blev sidste år certificeret Sustainable Business Change Manager
Sidste år tog Jacqueline Bryld uddannelsen Sustainable Business Change Manager, som kobler forretning med samfundsansvar og forandringsledelse.
For som Policy & CSR-rådgiver hos Sex & Samfund er hendes primære opgave at få virksomheder rundt omkring i verden til at forstå koblingen mellem medarbejdernes og virksomhedens egen sundhed.
Så når hun rejser til lande som fx Ghana og Kenya omfatter rådgivningsopgaverne eksempelvis on-the-ground analyser af arbejdstagerforholdene i cashewnøddeindustrien eller undersøgelser af sundhed og rettigheder i hotel- og restaurationsbranchen.
Sex – på arbejdspladsen? Tihi…
Nogle gange bliver Jacqueline Bryld mødt med fnis, når hun taler med virksomhedsledere om fx prævention eller med manglende forståelse for, hvordan sundhedsforhold også udenfor arbejdspladsen kan påvirke virksomhedens forretning.
”Mange virksomheder betragter ikke sundhedsspørgsmål for deres medarbejdere som et forretningsanliggende, men hvis en medarbejder bliver uønsket gravid, Hiv-smittet eller får kønssygdomme, betyder det øgede omkostninger til fx barsel, flere sygedage eller højere personaleomsætning,” forklarer Jacqueline Bryld, som med sin pragmatiske tilgang er lykkedes med at få flere virksomheder til at arbejde proaktivt med medarbejdernes sundhed.
NGOer skal have orden i eget CSR-hus
Men det er ikke nok at have forretningsforståelse for at skabe succesfulde CSR-partnerskaber.
”Det kræver i lige så høj grad, at vi internt i huset får skabt et bredt forankret samarbejde og tænker CSR på tværs af organisationen, så vi sikrer os at vi også selv gør det, som vi forventer at virksomhederne gør,” uddyber Jacqueline Bryld.
Som en del af forløbet på Sustainable Business Change Manager-uddannelsen har hun derfor udviklet en handlingsplan for en systematisk og strategisk CSR-indsats i Sex & Samfund.
Resultat: ledelsesmæssig opbakning til en bredere CSR-forankring på tværs af organisationen med særligt fokus på organisationens interne arbejdsgange og praksis, herunder indkøbspolitik mm.
Læs også: Vores shared value partnerskaber kræver orden i eget hus
Jacquelines 3 gode råd til NGOers CSR-arbejde:
- Sæt dig i virksomhedens sted – hvad er forretningsgevinsterne ved at engagere sig i NGOens dagsorden?
- Tag egen CSR-medicin – hvad skal vi selv gøre for at leve op til de krav vi stiller til virksomhederne?
- Tænk som en forandringsleder – accepter at ting tager tid, at små skridt også tæller – og at du ikke skaber forandring alene!
Sustainable Business Change Manager er en praktisk uddannelse for specialister, ledere og rådgivere, der ønsker viden og værktøjer til at sammenkoble forretning med samfundsansvar og forandringsledelse.
Læs mere på www.sustainablebusinesschangemanager.dk
Denne artikel er en del af temaet I fokus: certificering og uddannelse
Strategi & ledelse

Uddannelse med certificering i Sustainable Business & Change Management
Sustainable Business Change Manager er en anerkendt, praksisnær erhvervsuddannelse med certificering i bæredygtig forretning & forandringsledelse. Handlingsplan for egen virksomhed indgår. Alliance med Dansk Erhverv, Etisk Handel, B Corp Nordic, Henley Business School DK.
Indhold fra partner
Supply chain

Case: Grøn logistik kræver data og tætte værdikædealliancer
Som CEO hos Greenway Logistics arbejder Frank Buchmann til dagligt med grønne logistikløsninger, der skal hjælpe virksomheder med både at spare penge og reducere deres CO2-aftryk. Læs om hvordan de gør det i praksis, og få Franks gode råd.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Case: Min ESG læringsrejse
Mange års praktiske erfaringer i kombination med en uddannelse inden for bæredygtig forretnings- og forandringsledelse blev startskuddet til Carina Hedemarks virksomhed ESG Management. Læs om hendes erfaringer og få hendes gode råd.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

CSR er en forretningsdisciplin - og kræver forandringsledelse
Love og direktiver skaber push-effekt, men er ikke nødvendigvis værdiskabende. CSR skal indarbejdes i hjertet af både forretning og kultur. Praktisk træningsforløb giver 360-graders tilgang til CSR som integreret forretnings- og forandringsdisciplin.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Case: Min ESG-rejse fra A-Z
Mange års praktiske erfaringer i kombination med en uddannelse inden for bæredygtig forretnings- og forandringsledelse blev startskuddet til Carina Hedemarks virksomhed ESG Management. Læs om hendes erfaringer og få hendes gode råd.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Case: ”Vi skal gøre op med smid-væk-kulturen og finde inspiration fra dengang, vi lappede vores uldsokker.”
Som Head of Corporate Responsibility hos MASCOT, ser Kristina Vigen sin funktion som en slags intern "brand manager" for CSR. Hovedopgaven er at skabe initiativer og internt ejerskab for det bæredygtige business mindset. Få Kristinas historie og gode råd.
Indhold fra partner