23.03.2015  |  Strategi & ledelse

Skoleelever skal battle i bæredygtighed

Københavnske skoleelever skal konkurrere om bæredygtighed ved Grøn Udfordring CPH.

Skoleelever i Storkøbenhavn skal konkurrere på bæredygtighed og klimavenlige løsninger i konkurrencen Grøn Udfordring CPH. Konkurrencen har til formål at få de deltagende skoleelever til at komme op med nye ideer til Hovedstadens klimaproblemer, hvad end det er nedbringelse af CO2 i transporten over Øresund eller tyggegummirester på fortovene. 

Eleverne fra udskolingen skal med andre ord komme op med den bedste bæredygtige idé inden for blandt andet pant- og retursystemet, transport, elforbrug og renlighed i bybilledet og præsentere den for et dommerpanel den 25. marts.

Læs også: Lego indgår partnerskab med Unicef

Det er prominente aktører som Dansk Retursystem, Sund & Bælt, NCC, ARC, Københavns Kommune og Hold Danmark Rent, der inviterer de 18 deltagende skoler i Københavnsområdet til konkurrencen, der afholdes på Utterslev Skole.

Ikke kun for børnene
Markedsdirektør i Dansk Retursystem Inge Fisker, ser Grøn Udfordring CPH som en god mulighed for at lære unge nogle miljørigtige grundregler for unge mennesker.

”Vi deltager i Grøn Udfordring, fordi eleverne arbejder med miljø, bæredygtighed og innovative løsninger på reelle grønne udfordringer. Det er helt generelt vigtigt, at de unge lærer om miljø og innovation, så de bliver aktive medspillere i samfundet”, siger hun. Dog ser hun det også som en gylden mulighed for at lære, hvordan de selv kan gøre det bedre:

”Vi er også med som virksomhed, fordi vi vil have de unges bud på, hvordan vi kan gøre fremtidens genanvendelse endnu bedre”, forklarer Inge Fisker. 

Læs også: Hiphopstjerne åbner bæredygtig butik

Dommerpanelet bestående af Lene Bech Mikkelsen fra NTS-centeret, børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev, Københavns Kommune og lektor i bioteknologi, kemi og matematik, Lise Grønlund fra Nørre Gymnasium skal beslutte, hvilket af de 18 hold der skal vinde æren og et gavekort på 1-2- og 3.000 kr. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere