Startup bruger blockchain til at bekæmpe madspild

INS Ecosystem har udviklet et nyt system, der skal hjælpe købmænd med at sælge dagligvarer direkte til kunderne. På den måde opnår både forbruger og sælger betydningsfulde besparelser, mener virksomheden.

Blockchain kan være med til at fjerne 60 millioner kilo madaffald, mener grundlæggeren bag den nye startup INS Ecosystem. Arkivfoto. .

11.04.2018

CSR.dk

På verdensplan går mellem 33 og 40 procent af alle producerede fødevarer til spilde. Det skaber store bæredygtige udfordringer, men også nye muligheder for at effektivisere distributionssystemet, skriver Greenbiz.

Læs også: Arlas madspildsarbejde skal skaffe mad til sultne 

Den russiske startup INS Ecosystem er en af dem, der håber på at kunne afhjælpe det store problem med madspild ved at effektivisere handel og levering for købmænd. Det skal ske gennem software, der er designet til at sælge dagligvarer direkte til forbrugerne.

Systemet bruger blockchainteknologi til at administrere transaktioner og understøtte et digitalt poletsystem til at håndtere ordrer, justere priser og tilbyde belønninger til kunderne, skriver greenbiz.com.

Grundlæggeren Peter Fedchenkov mener, at den nye platform kan give besparelser op til 30 procent for forbrugerne og samtidig fjerne cirka 60.000 ton madaffald årligt.

”I dag mangler industrien al den hjælp den kan få. Lige fra sporbarhed i forsyningskæden og sporing af lageret i hver fase, overvågning af produktsikkerheden og mere”, skrev Peter Fedchenkov på en firmablog i oktober.

Han mener, at blockchain kan hjælpe detailhandlerne med at forbedre kvaliteten af dagligvarer og reducere svindel. Men vigtigst giver det landmændene mulighed for at handle direkte med forbrugerne, give dem lavere priser og forbedre køberoplevelsen.

Data og digitale mønter
Et af de store problemer i dag er ifølge startup-grundlæggeren, at købmænd gerne vil have en fyldt butik hele dagen, men det ender ofte med et stort madspild. I stedet ville det effektivisere salget og reducere madspildet, hvis der blev koordineret bedre mellem køber og sælger.

INS-poletter (en form for digitale mønter) skal bruges til både at finansiere udvikling og udvidelse af programmet. Men også til at lette ordren, betalings- og opfyldelsesprocessen samt levering af belønninger til kunderne for deres loyalitet, henvisninger og feedback, skriver greenbiz.com.

Gennem data fra forbrugernes private profiler på de sociale medier, er INS Ecosystem i stand til at udvikle en stærke individuelle tilbud til dets kunder.

Læs også: Hoteller skal blive bedre til at bekæmpe madspild 

Systemet forventes at være færdigudviklet og klar ved udgangen af 2018, fremgår det.

-JJK

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V