08.08.2013  |  Klima, miljø og energi

Stort investeringspotentiale for energirenovering

Region Syddanmark vurderer, at der de næste tre år er et samlet investeringspotentiale på 650 millioner kroner for grønne energirenoveringer af offentlige bygninger i regionen.

Udvalgte nøgletal

Samlet offentlig investering i rentable energibesparelser i offentlige bygninger og anlæg på cirka 650 millioner kroner i 16 kommuner og i Region Syddanmark:

• Forventet afledt beskæftigelse på over 1000 årsværk

• Energibesparelser på cirka 74.000 MWh om året

• CO2-udledningen reduceres med omkring 17.000 ton om året

• Investeringerne er tjent hjem på gennemsnitlig 13 år

Kilde: Region Syddanmark

Region Syddanmark samarbejder med 16 syddanske kommuner omkring energi-investeringer. I løbet af de seneste fire måneder er der indsamlet nøgletal fra kommunerne, og nu foreligger et overblik over potentialet for energirenoveringer de næste tre år.

Læs også: Ny fond til grøn omstilling

Det samlede potentiale for energi-investeringer er opgjort til cirka 650 millioner kroner. Ved en sådan investering er forventningen, at man vil kunne reducere den samlede CO2-udledning med cirka 17.000 ton om året. Dette vil indebære en samlet økonomisk besparelse på omkring 50 millioner kroner årligt.

”De nye beregninger viser med al tydelighed, at det er sund fornuft at investere i grønne energirenoveringer. Det gælder ikke kun, når det handler om at opfylde klimamål, men i høj grad også, når det drejer sig om at skabe arbejdspladser og grøn vækst”, siger regionsrådsformand Carl Holst (V) i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at samarbejdet også er med til at skabe offentlig-privat innovation inden for energieffektive teknologier, som efterspørges af markedet.

Primært offentlige bygninger skal renoveres
Efter kortlægningen står det klart, at de kommende energi-investeringer, der primært skal foretages på offentlige bygninger, falder inden for to overordnede områder. Dels vil der blive efterisoleret, og vinduer og døre skal udskiftes, dels skal installationer som belysning, ventilation og varmeanlæg udskiftes, og solceller etableres.

Læs også: Grøn investering skal skabe 800 job

Den største del af det investeringspotentiale, som er meldt ind, er projekter, der skal konkretiseres og udvikles yderligere, inden de iværksættes. Men omkring 20 procent af de 650 millioner har allerede en form, der gør, at de er klar til at blive sat i gang i begyndelsen af 2014.

- JKK

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere