19.05.2022 | Strategi & ledelse
Telia åbner for salg af brugte mobiler
I et nyt koncept kan forbrugere nu få mulighed for at aflevere og købe brugte mobiler. Konceptet er både en fordel for kunden og kloden, mener direktør.
Direktør for Telias privatforretning, Lone Hendriksen, mener, at konceptet gavner kunden såvel som klodens ressourcer. Foto: Telia.
Nu er det ikke længere det nyeste og seneste elektronik, man kan købe hos mobilselskabet Telia. I det nye koncept ’Næsten Ny’ kan forbrugere fremover også købe brugte mobiler.
Konceptet målretter sig de familier, der gerne vil spare på såvel husholdningsbudgettet som klodens ressourcer, fortæller Lone Hendriksen, direktør for privatforretningen.
Læs også: Elektronikvirksomheder går sammen om grøn drøm
”Det er en fordel, hvis du ikke behøver en splinterny mobil, men gerne vil spare på både husholdningsbudgettet og klodens begrænsede ressourcer, der indgår i produktionen af mobiltelefoner. Og samtidig giver vi tryghed ved køb af Næsten Ny, da vi matcher garanti og reklamationsret som ved køb af en helt ny telefon, forklarer Lone Hendriksen, direktør for Telias privatforretning”, siger hun.
Klimakonsulenthuset Footprint Firm har netop udregnet, hvilken CO2-mæssig fordel, der er ved at købe en brugt mobiltelefon og derved forlænge dens levetid.
Ifølge konsulenthuset vil en forlængelse på eksempelvis halvandet år resultere i et faldt med 33 procent for den gennemsnitlige CO2-udledning.
Læs også: Fra forbrænding til genanvendelse: Danmark står overfor en historisk ændring på affaldsområdet
Konceptet er foruden en salgskanal for brugte mobiler, også en måde, hvorpå forbrugerne kan blive klogere på klimabelastning og få rabat ved at aflevere sine egne brugte mobiler.
”Med Telia Recycle kan du aflevere din gamle mobil og få kontant rabat. Med Eco Rating kan du blive klogere på, hvilken mobilmodel, der belaster klima og miljø mindst. Og med Næsten Ny kan man købe en brugt mobil og spare penge og sikre en bedre udnyttelse af klodens begrænsede ressourcer”, siger Lone Hendriksen.
- HCL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Første bilproducent tilslutter sig SteelZero-initiativet
SteelZero er et initiativ taget af Climate Group og ResponsibleSteel, som Volvo Cars nu tilslutter sig som den første bilproducent. Det er ikke Volvos første skridt i udviklingen af udvikle fossilfri stål, men initiativet skal sætte ekstra skub på arbejdet.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Medarbejder

CO2-reduktion forudsætter tusindvis af nye medarbejdere i industrien
En analyse fra Industriens Uddannelser viser, at der kommer massiv merefterspørgsel på faglærte og ufaglærte medarbejdere i industrien i takt med, at investeringer i grøn omstilling rulles ud.