19.05.2022  |  Strategi & ledelse

Telia åbner for salg af brugte mobiler

I et nyt koncept kan forbrugere nu få mulighed for at aflevere og købe brugte mobiler. Konceptet er både en fordel for kunden og kloden, mener direktør.

Nu er det ikke længere det nyeste og seneste elektronik, man kan købe hos mobilselskabet Telia. I det nye koncept ’Næsten Ny’ kan forbrugere fremover også købe brugte mobiler.

Konceptet målretter sig de familier, der gerne vil spare på såvel husholdningsbudgettet som klodens ressourcer, fortæller Lone Hendriksen, direktør for privatforretningen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Elektronikvirksomheder går sammen om grøn drøm

”Det er en fordel, hvis du ikke behøver en splinterny mobil, men gerne vil spare på både husholdningsbudgettet og klodens begrænsede ressourcer, der indgår i produktionen af mobiltelefoner. Og samtidig giver vi tryghed ved køb af Næsten Ny, da vi matcher garanti og reklamationsret som ved køb af en helt ny telefon, forklarer Lone Hendriksen, direktør for Telias privatforretning”, siger hun.

Klimakonsulenthuset Footprint Firm har netop udregnet, hvilken CO2-mæssig fordel, der er ved at købe en brugt mobiltelefon og derved forlænge dens levetid.

Ifølge konsulenthuset vil en forlængelse på eksempelvis halvandet år resultere i et faldt med 33 procent for den gennemsnitlige CO2-udledning.

Læs også: Fra forbrænding til genanvendelse: Danmark står overfor en historisk ændring på affaldsområdet

Konceptet er foruden en salgskanal for brugte mobiler, også en måde, hvorpå forbrugerne kan blive klogere på klimabelastning og få rabat ved at aflevere sine egne brugte mobiler.

”Med Telia Recycle kan du aflevere din gamle mobil og få kontant rabat. Med Eco Rating kan du blive klogere på, hvilken mobilmodel, der belaster klima og miljø mindst. Og med Næsten Ny kan man købe en brugt mobil og spare penge og sikre en bedre udnyttelse af klodens begrænsede ressourcer”, siger Lone Hendriksen.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere