13.11.2019  |  Strategi & ledelse

Tesla vil bygge gigafabrik ved Berlin

Den første europæiske udgave af Teslas enorme produktionsfabrikker, Gigafactory 4, vil blive placeret ved Berlin, annoncerede stifter Elon Musk i går. Fabrikken skal være driftsklar i 2021 og får Model 3 og den kommende Model Y som primære produkter.

Han har leget med tanken om en europæisk fabrik i nogle år efterhånden, Tesla-bagmanden Elon Musk, og i går, tirsdag d. 12. november, kunne han så annoncere mere præcist, hvor på kontinentet, den skal placeres. Det skete ved en event i Berlin, hvor bilmagasinet Auto Bild delte priser ud.

Læs også: Volkswagen løfter indsatsen i omstillingen til elbiler

Her vandt Tesla Model 3 prisen for bedste mellem- og overklassebil, og meget passende benyttede Musk lejligheden til at fortælle, at den næste Gigafactory kommer til at ligge i udkanten af netop den tyske hovedstad. Helt specifikt bliver det i området omkring lufthavnen Schönefeld syd for byen, hvor den stærkt forsinkede storlufthavn Berlin Brandenburg efter planen åbner næste år.

Det bliver Teslas fjerde megafabrik, efter at den første åbnede (om end den stadig er under opførelse) i Reno i Nevada i 2016, nr. 2 er i drift i Buffalo, New York, og nr. 3 er ved at være færdig uden for Shanghai i Kina. Musk har tidligere sagt, at han vil bygge 10-12 stk. verden over, skriver bl.a. The Verge.

Ifølge en nylig finansrapport fra Tesla vil Gigafactory 4 formentlig være driftsklar omkring udgangen 2021, og der skal bygges både batterier, drivliner og hele køretøjer, med både Model 3 og den kommende Model Y som primære produkter.

Udover de snart fire megafabrikker samler Tesla også alle sine modeller i en tidligere Toyota-fabrik i Fremont ved San Francisco i Californien, hvor man også producerer sæder i nærheden, ligesom selskabet er ved at opføre en anden facilitet i Lathrop lidt længere inde i landet.

Læs også: Tesla favorit til elnetprojekt på græsk ø

Såvel opførelsen som driften af gigafabrikken ventes at skabe mange nye arbejdspladser, og Tesla har da også allerede slået karrieremuligheder op inden for både Engineering, Construction, Operations og Manufacturing på den kommende megafabrik.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere