17.03.2023  |  Klima, miljø og energi

Trods halvering udleder FLSmidth stadig mere CO2 end hele C25

På ét år har FLSmidth barberet 50 procent af sin CO2-udledning – men selskabet udleder stadig mere end hele C25-indekset, og tendensen ser ikke ud til at vedblive.

Selvom mine- og cementvirksomheden FLSmidth har formået at halvere sin klimabelastning mellem 2021 og 2022 udgør udledningen stadig mere end resten af C25-indeksets klimaaftryk til sammen.

Det skriver Børsen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I det seneste regnskabsår lå FLSmidths udledning på omkring 148 millioner ton CO2. Dog fortæller bæredygtighedschef Wouter de Groot, at halveringen af CO2 ikke er en tendens, der er kommet for at blive.

Læs også: Danske virksomheder på COP27 ”Taletiden er forbi, nu skal vi se handling”

“Vi er en lidt atypisk virksomhed, fordi vi sælger meget få, men meget dyre og CO2-tunge produkter, der har en lang levetid. Når vi har et år som 2022, hvor vi solgte mindre af de allermest klimatunge varer til cementindustrien, slår det voldsomt ud i tallene,” siger han til Børsen.

99 procent af FLSmidths udledninger kommer fra de indirekte – også kaldet scope 3 – og her sigter selskabet efter at sænke sin belastning pr. solgt enhed med 7 procent årligt.

Virksomheden vil derfor sælge mere klimaeffektive produkter og arbejde på at gøre porteføljen mindre energiforbrugende.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere