13.10.2022  |  Supply chain

Udsigten til recession truer grønne fremskridt

Grøn omstilling forbedrer forretningen i sidste ende, mener knap hver anden CEO, der deltager i CEO Outlook 2022. Men manglen på viden og økonomiske midler er en hæmsko for de fleste, hvilket udsigten til en ny recession forværrer.

En recession er under opsejling. Det vurderer 86 procent af adm. direktører, som KMPG har adspurgt i 2022’s CEO Outlook.

I en lang række virksomheder kommer trænge økonomiske tider til at betyde færre investeringer i den grønne omstilling. Faktisk har hver tredje CEO allerede trykket på pauseknappen, når det kommer til de planlagte skridt mod bæredygtighed.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det er en mangel på in-house viden og evner såvel som begrænsede økonomiske midler, der på tværs af virksomhederne spænder ben for den grønne udvikling. Det præger dem i sådan en grad, at yderligere 50 procent forventer også at udskyde grønne projekter indenfor de næste seks måneder.

Det er på trods af, at 45 procent samtidig vurderer, at grøn omstilling faktisk ville understøtte deres forretnings vækst. Ovenpå krig og kriser, er det i stedet forsyningskædernes resiliens, der får alt opmærksomheden og dermed også finansieringen, når de adm. direktører investerer i deres virksomhed.

Læs også: Mærsk udvider sin miljørigtige flåde med seks nye skibe

”De seneste års begivenheder har virkelig skabt turbulens for erhvervslivet. Man kan se på vores undersøgelse med forsigtig optimisme, fordi ledere i højere grad har tillid til deres forretnings robusthed, og de arbejder fokuseret på at mindske usikkerheder, som alle møder i dag,” siger Bill Thomas, der er KPMG’s bestyrelsesformand og adm. direktør.

I alt har 1.300 direktører på tværs af Australia, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Indien, Italien, Japan, Spanien, Storbritannien og USA deltaget i undersøgelsen. 

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere