26.07.2019 | Strategi & ledelse
UNGC-virksomheder har fået større indflydelse
Virksomheder, der har underskrevet UNGC’s 10 principper, klarer sig markant bedre med at implementere CSR i deres forsyningskæder.
UNGC-virksomheder vokser på bundlinjen, fra ansættelse til finansiering, vise rEcoVadis undersøgelse. Arkivfoto.
Siden United Nations Global Compact (UNGC) udgav sine 10 principper for mere end 15 år siden, har knapt 12.000 virksomheder over hele verden forpligtet sig til at vedtage en bæredygtig og socialt ansvarlig politik omkring temaerne menneskerettigheder, arbejdskraft, miljø og antikorruption.
Læs også: SMV'er skal have mere fokus på CSR og Verdensmål
Og UNGC-virksomhederne klarer sig langt bedre i forhold til at indføre CSR-forhold i deres forsyningskæder end andre virksomheder, der ikke på samme måde har forpligtet sig på en målsætning. Det viser undersøgelser fra CSR-målestoksvirksomheden EcoVadis.
Virksomhedernes forbedringer i CSR viser sig også at have indflydelse på bundlinjen, fra ansættelse til finansiering. Over 70 procent af amerikanske ansatte er mere tilbøjelige til at arbejde for et firma, der har et stærkt grønt fodaftryk, og mere end en fjerdedel af de globale aktiver, der er under forvaltning, investeres baseret på miljømæssige, sociale og regeringsfaktorer, der i stigende grad anerkendes som værdidrivere.
Konkrete succesværktøjer
UNGC's 10 principper er effektive, fordi de hjælper virksomheder med at forpligte sig til bæredygtighedsrisici og overvejelser. Derudover skyldes en del af succes UNGC’s omfattende værktøjskasse, der hjælper virksomheder med at holde linjen.
Værktøjskassen inkluderer handlingsplatforme til at etablere partnerskaber og løse udfordringer, en online FN Business Action Hub og andre ressourcer, såsom et rapporteringspartnerskab med GRI, som hjælper virksomheder med at dele information, engagere sig i åben dialog og gribe ind for at fremskynde konkrete fremskridt hen imod en mere bæredygtig verden.
Læs også: Global Compact vil have fat i de unge
UNGC har været et vigtigt internationalt initiativ til global vedtagelse af bæredygtig forretningspraksis og muligvis et bevis på, at forpligtelsen til klare og opnåelige mål fungerer, vurderer EcoVadis i undersøgelserne.
- SDN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Strategi & ledelse

Byggecentre kan få hjælp til at gøre kunderne klogere på bæredygtighed
Tre ud af fire danskere har lidt eller ingen viden om bæredygtige byggematerialer. Det vil Videncentret Bolius, foreningen Realdania og Danske Byggecentre lave om på, og derfor inviterer partnerne landets byggecentre til at søge midler til bæredygtige idéer og aktiviteter.
Strategi & ledelse

First-mover i en branche uden bæredygtighedsfokus
Lubech Living laver mere bæredygtig brugskunst og interiør i en branche, hvor opmærksomheden på det emne er forsvindende lille. CSR.dk tegner et portræt.
Klima, miljø og energi

Hver anden borger er villig til at ændre adfærd for klimaet
De fleste danskere ønsker at leve mere bæredygtigt. Men det er blot hver femte, der faktisk gør det, viser ny rapport.
Samfund

Lynlad din elbil mens du køber ind
Dem med elbil kan se frem til nye lademuligheder når de handler i Meny eller Spar.
Samfund

Fem lande er klimaskyld i udviklingslandes tab af 6.000 mia. dollars
Forskere har lavet en model, der viser, hvor store økonomiske tab de største klimasyndere forårsager i andre lande. Håb og frygt i lige mål for, at det kan gøre erstatningssøgsmål mulige.
Supply chain

Ørsted udvider krav om 100 procent vedvarende energi til alle leverandører
Ørsted bliver det første energiselskab i verden, der stiller krav til alle sine leverandører om, at de skal anvende 100 % vedvarende energi i 2025.