26.07.2019 | Strategi & ledelse
UNGC-virksomheder har fået større indflydelse
Virksomheder, der har underskrevet UNGC’s 10 principper, klarer sig markant bedre med at implementere CSR i deres forsyningskæder.
UNGC-virksomheder vokser på bundlinjen, fra ansættelse til finansiering, vise rEcoVadis undersøgelse. Arkivfoto.
Siden United Nations Global Compact (UNGC) udgav sine 10 principper for mere end 15 år siden, har knapt 12.000 virksomheder over hele verden forpligtet sig til at vedtage en bæredygtig og socialt ansvarlig politik omkring temaerne menneskerettigheder, arbejdskraft, miljø og antikorruption.
Læs også: SMV'er skal have mere fokus på CSR og Verdensmål
Og UNGC-virksomhederne klarer sig langt bedre i forhold til at indføre CSR-forhold i deres forsyningskæder end andre virksomheder, der ikke på samme måde har forpligtet sig på en målsætning. Det viser undersøgelser fra CSR-målestoksvirksomheden EcoVadis.
Virksomhedernes forbedringer i CSR viser sig også at have indflydelse på bundlinjen, fra ansættelse til finansiering. Over 70 procent af amerikanske ansatte er mere tilbøjelige til at arbejde for et firma, der har et stærkt grønt fodaftryk, og mere end en fjerdedel af de globale aktiver, der er under forvaltning, investeres baseret på miljømæssige, sociale og regeringsfaktorer, der i stigende grad anerkendes som værdidrivere.
Konkrete succesværktøjer
UNGC's 10 principper er effektive, fordi de hjælper virksomheder med at forpligte sig til bæredygtighedsrisici og overvejelser. Derudover skyldes en del af succes UNGC’s omfattende værktøjskasse, der hjælper virksomheder med at holde linjen.
Værktøjskassen inkluderer handlingsplatforme til at etablere partnerskaber og løse udfordringer, en online FN Business Action Hub og andre ressourcer, såsom et rapporteringspartnerskab med GRI, som hjælper virksomheder med at dele information, engagere sig i åben dialog og gribe ind for at fremskynde konkrete fremskridt hen imod en mere bæredygtig verden.
Læs også: Global Compact vil have fat i de unge
UNGC har været et vigtigt internationalt initiativ til global vedtagelse af bæredygtig forretningspraksis og muligvis et bevis på, at forpligtelsen til klare og opnåelige mål fungerer, vurderer EcoVadis i undersøgelserne.
- SDN
Klima, miljø og energi

Royal Unibrew åbner solcellepark i Faxe
Royal Unibrew åbnede fredag en solcellepark i Faxe med deltagelse af borgmester og lokalpolitikere fra Faxe Kommune, erhvervsaktører og medarbejdere. Parken er den største af sin slags i Danmark og er en del af Royal Unibrews 2025-målsætning om en CO2-neutral produktion.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Samfund

Due diligence-direktivet mangler nu kun et sæt forhandlinger
EU-parlamentets oplæg til direktivet er nu på plads, hvilket baner vejen for forhandlinger op til endelig vedtagelse.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.