26.07.2019  |  Strategi & ledelse

UNGC-virksomheder har fået større indflydelse

Virksomheder, der har underskrevet UNGC’s 10 principper, klarer sig markant bedre med at implementere CSR i deres forsyningskæder.

Siden United Nations Global Compact (UNGC) udgav sine 10 principper for mere end 15 år siden, har knapt 12.000 virksomheder over hele verden forpligtet sig til at vedtage en bæredygtig og socialt ansvarlig politik omkring temaerne menneskerettigheder, arbejdskraft, miljø og antikorruption.

Læs også: SMV'er skal have mere fokus på CSR og Verdensmål

Og UNGC-virksomhederne klarer sig langt bedre i forhold til at indføre CSR-forhold i deres forsyningskæder end andre virksomheder, der ikke på samme måde har forpligtet sig på en målsætning. Det viser undersøgelser fra CSR-målestoksvirksomheden EcoVadis.

Virksomhedernes forbedringer i CSR viser sig også at have indflydelse på bundlinjen, fra ansættelse til finansiering. Over 70 procent af amerikanske ansatte er mere tilbøjelige til at arbejde for et firma, der har et stærkt grønt fodaftryk, og mere end en fjerdedel af de globale aktiver, der er under forvaltning, investeres baseret på miljømæssige, sociale og regeringsfaktorer, der i stigende grad anerkendes som værdidrivere.

Konkrete succesværktøjer
UNGC's 10 principper er effektive, fordi de hjælper virksomheder med at forpligte sig til bæredygtighedsrisici og overvejelser. Derudover skyldes en del af succes UNGC’s omfattende værktøjskasse, der hjælper virksomheder med at holde linjen.

Værktøjskassen inkluderer handlingsplatforme til at etablere partnerskaber og løse udfordringer, en online FN Business Action Hub og andre ressourcer, såsom et rapporteringspartnerskab med GRI, som hjælper virksomheder med at dele information, engagere sig i åben dialog og gribe ind for at fremskynde konkrete fremskridt hen imod en mere bæredygtig verden.

Læs også: Global Compact vil have fat i de unge

UNGC har været et vigtigt internationalt initiativ til global vedtagelse af bæredygtig forretningspraksis og muligvis et bevis på, at forpligtelsen til klare og opnåelige mål fungerer, vurderer EcoVadis i undersøgelserne.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere