29.07.2021 | Klima, miljø og energi
Upcycling sniger sig forsigtigt ind i skønhedsindustrien
Overskydende træspåner og andre affaldsprodukter finder nu vej ind i skønhedsprodukter som parfumer og cremer.
Mens upcycling ses i stor stil i blandt andet mode- og byggebranchen, så er det ligeså langsomt også ved at blive en realitet i skønhedsbranchen.
Sådan skriver Business of Fashion.
Virksomheden ST. ROSE har altid brugt naturlige ingredienser i deres produkter, men i forbindelse med udviklingen af parfumen “Vigilante”, er man gået et skridt videre og har brugt upcyclede ingredienser, herunder overskydende træspåner fra marokkanske snedkere og allerede pressede rosenblade. Begge var biprodukter, der ellers ville være endt i skraldespanden.
Audrey Depraeter-Montacel, administrerende direktør hos Accenture, fortæller, at før Covid-19 var upcycling i skønhed præget af engangsprojekter eller små projekter. Men efter Covid-19 er det vokset, og enkelte produkter har allerede fået kommerciel succes: Hudplejemærket Circumference's upcyclede renseprodukt er blevet et af mærkets bestsellere, og hudplejemærket Farmacy's upcyclede æble-rensebalsam solgte 9.000 enheder inden for de første 30 dage i Sephora.
Læs også: Carlsberg og Lendager Group i unikt samarbejde om genanvendelse
Skønhedsbranchen ser ud til at have indset, at det ikke er nok blot at have bæredygtig emballage og ’rene’ ingredienser. Alligevel går det langsomt med at inkorporere upcyclede ingredienser på kommercielt niveau, da det stadig er i sin spæde opstart, og noget der kræver den rette teknologi, som endnu ikke rigtigt eksisterer.
Den brugbare kilde af affald vil primært komme fra fødevareindustrien, men her er der endnu ikke udviklet et tilstrækkeligt netværk af partnerskaber mellem fødevareindustrien og skønhedsindustrien, fortæller Ana Ledesma, rådgiver hos Natrue, en international naturkosmetikforening, der vejleder om reglerne i branchen.
Samtidig er processen krævende og ikke mindst omkostningstung, da konceptet endnu ikke er udbredt på produktionsstederne.
"Hvis jeg giver dig kaffegrums. og du skal omdanne det til hudpleje, en skønhedscreme eller et hvilket som helst andet skønhedsprodukt, så kræver det meget forskning, og i starten skal der investeres penge for at gøre det muligt", siger Audrey Depraeter-Montacel.
Hvis upcycling indenfor skønhed skal udvikles og skaleres kræver det, at de kapitalstærke mærker med større kapacitet kan presse branchen, mener Ana Ledesma.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Råd: Alle virksomheder bør lave klimaregnskaber
Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål har netop offentliggjort syv råd, der blandt andet opfordrer alle virksomheder til at opgøre og rapportere klimaaftryk. Kravet vil alligevel komme fra andre aktører, mener formand for FSR.
Samfund

Flere C25-selskaberne fortæller mere om skat
PwC’s analyse af C25-selskabernes rapportering om skat viser en stigning i selskabernes transparens på skatteområdet. Der er dog stadig et stykke vej til at alle er med.
Strategi & ledelse

Ledere er afgørende for den grønne omstilling
Danmark kommer ikke i mål med grøn omstilling uden ledere, lyder det fra eksperter, ledere og politikere, der har bidraget til publikationen ”Klima kræver ledelse”, som organisationen "Lederne" sendte ud i verden i denne uge.
Supply chain

Hvad kaffegrums dog kan bruges til!
Har du set mine veganske sneakers af kaffegrums? Det spørgsmål kan man faktisk stille nu pga. to dele innovation og en del gode alliancer.
Medarbejder

Nyt partnerskab skal gøre det sundere at gå på arbejde
Tolv organisationer har skrevet under på en forpligtende aftale, der skal fremme medarbejdernes sundhed gennem arbejdet og arbejdsopgaverne.
Menneskerettigheder

Bedre praksis ved minedrift eller langsommere grøn omstilling
Den grønne omstilling kan blive sat ned i tempo, hvis ikke virksomheder inden for minedrift ændrer praksis på miljø- og menneskerettigheder.