29.07.2021  |  Klima, miljø og energi

Upcycling sniger sig forsigtigt ind i skønhedsindustrien

Overskydende træspåner og andre affaldsprodukter finder nu vej ind i skønhedsprodukter som parfumer og cremer.

Mens upcycling ses i stor stil i blandt andet mode- og byggebranchen, så er det ligeså langsomt også ved at blive en realitet i skønhedsbranchen.

Sådan skriver Business of Fashion.

Virksomheden ST. ROSE har altid brugt naturlige ingredienser i deres produkter, men i forbindelse med udviklingen af parfumen “Vigilante”, er man gået et skridt videre og har brugt upcyclede ingredienser, herunder overskydende træspåner fra marokkanske snedkere og allerede pressede rosenblade. Begge var biprodukter, der ellers ville være endt i skraldespanden.

Audrey Depraeter-Montacel, administrerende direktør hos Accenture, fortæller, at før Covid-19 var upcycling i skønhed præget af engangsprojekter eller små projekter. Men efter Covid-19 er det vokset, og enkelte produkter har allerede fået kommerciel succes: Hudplejemærket Circumference's upcyclede renseprodukt er blevet et af mærkets bestsellere, og hudplejemærket Farmacy's upcyclede æble-rensebalsam solgte 9.000 enheder inden for de første 30 dage i Sephora.

Læs også: Carlsberg og Lendager Group i unikt samarbejde om genanvendelse

Skønhedsbranchen ser ud til at have indset, at det ikke er nok blot at have bæredygtig emballage og ’rene’ ingredienser. Alligevel går det langsomt med at inkorporere upcyclede ingredienser på kommercielt niveau, da det stadig er i sin spæde opstart, og noget der kræver den rette teknologi, som endnu ikke rigtigt eksisterer.

Den brugbare kilde af affald vil primært komme fra fødevareindustrien, men her er der endnu ikke udviklet et tilstrækkeligt netværk af partnerskaber mellem fødevareindustrien og skønhedsindustrien, fortæller Ana Ledesma, rådgiver hos Natrue, en international naturkosmetikforening, der vejleder om reglerne i branchen. 

Samtidig er processen krævende og ikke mindst omkostningstung, da konceptet endnu ikke er udbredt på produktionsstederne. 

"Hvis jeg giver dig kaffegrums. og du skal omdanne det til hudpleje, en skønhedscreme eller et hvilket som helst andet skønhedsprodukt, så kræver det meget forskning, og i starten skal der investeres penge for at gøre det muligt", siger Audrey Depraeter-Montacel.

Hvis upcycling indenfor skønhed skal udvikles og skaleres kræver det, at de kapitalstærke mærker med større kapacitet kan presse branchen, mener Ana Ledesma.

- MTN 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere