29.08.2018  |  Samfund

Våbenproducent vil udfordre Tesla med elbil

Den russiske våbenfabrikant Kalashnikov er på banen med en elbil, der med en rækkevidde på 350 km skal gøre selskabet til en konkurrent til etablerede brands som Tesla.

Verdens vel nok største elbilbrand, Tesla, ser nu ud til at få konkurrence fra en noget uventet kant. Den store russiske våbenproducent Kalashnikov har nemlig løftet sløret for prototypen på en elbil, der på sigt skal udfordre den amerikanske gigant.

Firmaet, der nok er mest kendt for maskinpistolen AK-47, præsenterede det pastelblå køretøj ved navn CV-1 ved en våben- og forsvarsmesse i Moskva i sidste uge, skriver BBC. Det retro-agtige design er inspireret af en hatchback fra Sovjet-tiden, den såkaldte ”Izh-Kombi”.

Læs også: Ford smider 67 mia. kr. i elbiler

Ifølge selskabet bag brandet, Kalashnikov Concern, har man udviklet ’komplekse systemer’, med teknologi, der skal ”lade os indgå i rækkerne af globale elbilproducenter såsom Tesla og blive deres konkurrent’, som det lyder i en udtalelse.

Her fremgår det også, at den færdigudviklede udgave af bilen vil have en topfart, der er adskillige gange højere end de nuværende elektriske køretøjer, man fremstiller. Rækkevidden skulle blive på 220 miles (350 km). Der er endnu ikke sat et prisskilt på bilen.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere