Verden er ikke så slem endda

Udviklingslandene har det langt bedre, end vi går og tror. Det bliver fejret på gader og stræder fredag morgen.

For femte år i træk bliver Verdens Bedste Nyheder delt ud på gader og stræder i over 50 danske byer. Foto: Verdens Bedste Nyheder..

09.09.2014

CSR.dk

Myter om tilstanden i de mange udviklingslande er der mange af, men mange af de sejlivede myter kan godt aflives. Verden har det bedre, end vi går og tror. Det bliver fejret fredag morgen i over 50 danske byer. På gader, pladser og togstationer vil over 1.000 frivillige, politikere og ministre servere juice og Verdens Bedste Nyheder. Det skal overbevise danskerne om, at kampen mod fattigdom nytter. 

Læs også: Flere midler til CSR i vækst- og udviklingslande

Undersøgelser fra Danida viser år efter år, at danskerne tror, at det står slemt til i udviklingslandene. 51 procent af danskerne tror, at bistanden til udviklingslandene ender i forkerte hænder. Den gode nyhed er, at der er sket markante fremskridt i Afrika, Asien og Latinamerika over de sidste tyve år, og at kun 0,1 promille af bistanden endte i forkerte hænder i 2012.

Juice og nyheder skal aflive myter
”Det er tid til at gøre op med de forkerte myter om bistanden, for de kan i værste fald være med til at bremse den udvikling, der er i fuld gang. Derfor fejrer vi igen i år, at verden bevæger sig i den rigtige retning. Der er nemlig kun én måde, vi kan udrydde fordommene på: Igennem nuanceret viden. Og den spreder vores mange frivillige og politikere nu på fredag”, siger Thomas Ravn-Pedersen, der er sekretariatsleder for Verdens Bedste Nyheder.

Undersøgelser fra Danida viser også, at stort set alle danskere mener, at det er umuligt at afskaffe fattigdom. Det til trods for at der er 700 millioner færre ekstremt fattige, end for to årtier siden.

Læs også: H&M støtter udviklingsprojekter med 180 millioner svenske kroner

Flere børn overlever
Og de gode nyheder er der flere af: Ni ud af ti børn i udviklingslandene kan nu starte i skole og 2,3 milliarder mennesker har siden 1990 fået adgang til rent vand. Antallet af mennesker, der dør af malaria, er faldet med 42 procent siden 2000, og 17.000 flere børn overlever hver eneste dag.

Det er femte år i træk, at Verdens Bedste Nyheder bliver delt ud. Nyhederne kan også læses på Thises mælkekartoner, på juicekartoner, i aviser, i blade, i S-togene og på Udenrigsministeriets store gavle ud mod vandet.

Det er FN, Danida og 100 danske udviklingsorganisationer, der står bag nyhedskampagnen. Sammen vil de overbevise danskerne om, at kampen mod fattigdom virker. Flere end 90 danske virksomheder spreder også de gode nyheder til deres medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere. 

-SSM

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

23.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Casper skal til EM i elektrikerfaget: ”Jeg er mere end bare en elektriker”

16.04.2025CSR.dk

Der er meget mere at hente i ansvarlig markedsføring

16.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric anerkendt som nr. 1 inden for liquid cooling

11.04.2025CSR.dk

Klimavenlig kampagne skal få turister til Aarhus

09.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Studentermedhjælper med stærke evner inden for eventafvikling og -koordinering

09.04.2025Toms Gruppen A/S

Sponseret

Toms Gruppen viser fremskridt på alle strategiske bæredygtighedsområder

31.03.2025CSR.dk

ESG-kommunikation med nyt bagtæppe

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

Værdiskabende rapportering: Sådan sikrer I det gode samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø

PwC Danmark
Webinar
Sustainability Reporting Beyond CSRD

- What and How

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Få styr på de nye krav om energiledelse, energi- og klimasyn baseret på BEK 761/2024

Er din virksomhed omfattet af Bekendtgørelsen, skal I sikre, at I opfylder de nye krav. På dette 2,5-times online minikursus, giver vi dig den viden, du har brug for for at leve op til de nye krav.

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online