09.09.2014  |  Kommunikation

Verden er ikke så slem endda

Udviklingslandene har det langt bedre, end vi går og tror. Det bliver fejret på gader og stræder fredag morgen.

Myter om tilstanden i de mange udviklingslande er der mange af, men mange af de sejlivede myter kan godt aflives. Verden har det bedre, end vi går og tror. Det bliver fejret fredag morgen i over 50 danske byer. På gader, pladser og togstationer vil over 1.000 frivillige, politikere og ministre servere juice og Verdens Bedste Nyheder. Det skal overbevise danskerne om, at kampen mod fattigdom nytter. 

Læs også: Flere midler til CSR i vækst- og udviklingslande

Undersøgelser fra Danida viser år efter år, at danskerne tror, at det står slemt til i udviklingslandene. 51 procent af danskerne tror, at bistanden til udviklingslandene ender i forkerte hænder. Den gode nyhed er, at der er sket markante fremskridt i Afrika, Asien og Latinamerika over de sidste tyve år, og at kun 0,1 promille af bistanden endte i forkerte hænder i 2012.

Juice og nyheder skal aflive myter
”Det er tid til at gøre op med de forkerte myter om bistanden, for de kan i værste fald være med til at bremse den udvikling, der er i fuld gang. Derfor fejrer vi igen i år, at verden bevæger sig i den rigtige retning. Der er nemlig kun én måde, vi kan udrydde fordommene på: Igennem nuanceret viden. Og den spreder vores mange frivillige og politikere nu på fredag”, siger Thomas Ravn-Pedersen, der er sekretariatsleder for Verdens Bedste Nyheder.

Undersøgelser fra Danida viser også, at stort set alle danskere mener, at det er umuligt at afskaffe fattigdom. Det til trods for at der er 700 millioner færre ekstremt fattige, end for to årtier siden.

Læs også: H&M støtter udviklingsprojekter med 180 millioner svenske kroner

Flere børn overlever
Og de gode nyheder er der flere af: Ni ud af ti børn i udviklingslandene kan nu starte i skole og 2,3 milliarder mennesker har siden 1990 fået adgang til rent vand. Antallet af mennesker, der dør af malaria, er faldet med 42 procent siden 2000, og 17.000 flere børn overlever hver eneste dag.

Det er femte år i træk, at Verdens Bedste Nyheder bliver delt ud. Nyhederne kan også læses på Thises mælkekartoner, på juicekartoner, i aviser, i blade, i S-togene og på Udenrigsministeriets store gavle ud mod vandet.

Det er FN, Danida og 100 danske udviklingsorganisationer, der står bag nyhedskampagnen. Sammen vil de overbevise danskerne om, at kampen mod fattigdom virker. Flere end 90 danske virksomheder spreder også de gode nyheder til deres medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere