24.08.2020 | Kommunikation
Verdensmålene fylder fem år - storstilet fejring på vej
Når verdensmålene i næste måned fylder fem år, markerer Mandag Morgen, Altinget og Global Compact Network Denmark begivenheden med en Verdensmålsuge. Folketingets netværk for FN’s verdensmål skyder fejringen i gang.
D. 22. – 25. september blever der afholdt verdensmålsuge i Altingets Gård og online.
Over fire dage samles danske aktører på tværs af sektorer til debat, dialog og politiske udmeldinger. Der skal både gøres status og ses frem mod 2030.
Verdensmålsugens partnere
Nordisk Ministerråd
Røde Kors
Velux
SDU - Syddansk Universitet
Tuborg Fondet
DS - Dansk Standard
Realdania
VL - Dansk Selskab for Virksomhedsledelse
Dansk Ungdoms Fællesråd
Novo Nordisk
Sex & Samfund
Ørsted
BL - Danmarks Almene Boliger
Folkekirkens Nødhjælps Ungdom
Amnesty International
IMS - International Media Support
Der er stadig plads til flere partnere i fejringen. Skriv til Mads Anker Holt Sørensen på anker@altinget.dk
”Vi har på kort tid opnået et imponerende engagement i Verdensmålsugen. Det fortæller mig, at verdensmålene er en central samfundsdagsorden, som optager rigtig mange i Danmark", siger Jonas Keiding Lindholm, direktør for Tænketanken Mandag Morgen og for Altinget Arena.
Verdensmålsugen får således opbakning fra Folketingets tværpolitiske netværk for FN’s verdensmålene, 2030-Netværket. De vil nemlig sparke ugen igang med en høring på Christiansborg 22. september klokken 10.00-12.00. Den vil ifølge netværkets formand Kristian Jensen (V) vil have fokus på politisk handling:
”Der er grund til at fejre, at verdensmålene fylder 5 år. Men det betyder samtidig, at der kun 10 år tilbage til at indfri målene. 10 år er ikke lang tid i lyset af de udfordringer, vi står over for, ikke mindst efterfulgt af corona-situationen. Det er derfor vigtigt, at vi hurtigt omsætter ord til politisk handling," siger han.
Læs også: DI's opskrift på at lykkes med bæredygtighed
Det glæder direktør for Global Compact Network Denmark, Sara Krüger Falk:
”Vi er rigtig glade for den politiske opbakning til fejringen af verdensmålene. Selvom Danmark klarer sig godt på flere delmål, skal vi virkelig i arbejdstøjet, når det gælder mål som ansvarligt forbrug og produktion, beskyttelse af vores have og mange flere delmål. Jeg er stolt over, at vi sammen, på tværs af sektorer, kan drøfte Danmarks ambitioner for opnåelsen af verdensmålene. Vi kan kun nå målene, hvis vi arbejder sammen”, siger hun.
Verdensmålsugen arbejder stadig på programmet, men ministre og ambassadører, erhvervsledere, forskere, fondsdirektører, entreprenører og praktikere fra alle samfundets sektorer er allerede booket ind. Heraf også mange unge. Alle events er gratis at deltage i, men der er ikke voldsomt mange pladser til fysisk fremmøde pga. corona-restriktioner. Til gengæld kan alle sceancer følges online.
"Programmet udvikler sig hele tiden i takt med den stigende interesse for at være med som partner på Verdensmålsugen. Det er vi virkelig glade for. Vi kommer til at præsentere spændende debatter i levende formater og med liveinteraktion, som forhåbentlig også engagerer rigtig mange online”, siger Jonas Keiding Lindholm.
- EHS
Klima, miljø og energi

Royal Unibrew åbner solcellepark i Faxe
Royal Unibrew åbnede fredag en solcellepark i Faxe med deltagelse af borgmester og lokalpolitikere fra Faxe Kommune, erhvervsaktører og medarbejdere. Parken er den største af sin slags i Danmark og er en del af Royal Unibrews 2025-målsætning om en CO2-neutral produktion.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Samfund

Due diligence-direktivet mangler nu kun et sæt forhandlinger
EU-parlamentets oplæg til direktivet er nu på plads, hvilket baner vejen for forhandlinger op til endelig vedtagelse.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.