24.08.2020  |  Kommunikation

Verdensmålene fylder fem år - storstilet fejring på vej

Når verdensmålene i næste måned fylder fem år, markerer Mandag Morgen, Altinget og Global Compact Network Denmark begivenheden med en Verdensmålsuge. Folketingets netværk for FN’s verdensmål skyder fejringen i gang.

D. 22. – 25. september blever der afholdt verdensmålsuge  i Altingets Gård og online.

Over fire dage samles danske aktører på tværs af sektorer til debat, dialog og politiske udmeldinger. Der skal både gøres status og ses frem mod 2030.

Verdensmålsugens partnere

Nordisk Ministerråd
Røde Kors
Velux
SDU - Syddansk Universitet
Tuborg Fondet
DS - Dansk Standard
Realdania
VL - Dansk Selskab for Virksomhedsledelse
Dansk Ungdoms Fællesråd
Novo Nordisk
Sex & Samfund
Ørsted
BL - Danmarks Almene Boliger
Folkekirkens Nødhjælps Ungdom
Amnesty International
IMS - International Media Support

Der er stadig plads til flere partnere i fejringen. Skriv til Mads Anker Holt Sørensen på  anker@altinget.dk

”Vi har på kort tid opnået et imponerende engagement i Verdensmålsugen. Det fortæller mig, at verdensmålene er en central samfundsdagsorden, som optager rigtig mange i Danmark", siger Jonas Keiding Lindholm, direktør for Tænketanken Mandag Morgen og for Altinget Arena.

Verdensmålsugen får således opbakning fra Folketingets tværpolitiske netværk for FN’s verdensmålene, 2030-Netværket. De vil nemlig sparke ugen igang med en høring på Christiansborg 22. september klokken 10.00-12.00. Den vil ifølge netværkets formand Kristian Jensen (V) vil have fokus på politisk handling:

”Der er grund til at fejre, at verdensmålene fylder 5 år. Men det betyder samtidig, at der kun 10 år tilbage til at indfri målene. 10 år er ikke lang tid i lyset af de udfordringer, vi står over for, ikke mindst efterfulgt af corona-situationen. Det er derfor vigtigt, at vi hurtigt omsætter ord til politisk handling," siger han.

Læs også: DI's opskrift på at lykkes med bæredygtighed

Det glæder direktør for Global Compact Network Denmark, Sara Krüger Falk: 

”Vi er rigtig glade for den politiske opbakning til fejringen af verdensmålene. Selvom Danmark klarer sig godt på flere delmål, skal vi virkelig i arbejdstøjet, når det gælder mål som ansvarligt forbrug og produktion, beskyttelse af vores have og mange flere delmål. Jeg er stolt over, at vi sammen, på tværs af sektorer, kan drøfte Danmarks ambitioner for opnåelsen af verdensmålene. Vi kan kun nå målene, hvis vi arbejder sammen”, siger hun.

Verdensmålsugen arbejder stadig på programmet, men ministre og ambassadører, erhvervsledere, forskere, fondsdirektører, entreprenører og praktikere fra alle samfundets sektorer er allerede booket ind. Heraf også mange unge. Alle events er gratis at deltage i, men der er ikke voldsomt mange pladser til fysisk fremmøde pga. corona-restriktioner. Til gengæld kan alle sceancer følges online. 

"Programmet udvikler sig hele tiden i takt med den stigende interesse for at være med som partner på Verdensmålsugen. Det er vi virkelig glade for. Vi kommer til at præsentere spændende debatter i levende formater og med liveinteraktion, som forhåbentlig også engagerer rigtig mange online”, siger Jonas Keiding Lindholm.

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere