03.11.2016  |  Supply chain

Virksomheder kan hjælpe flygtninge ved at fastholde tyrkiske leverandører

Til trods for faren for, at syriske flygtninges arbejdskraft udnyttes på fabrikkerne, opfordres flere modebrands til at holde fast i de eksisterende forsyningsled i Tyrkiet. Formålet er at skabe anstændigt arbejde og rimelige lønninger.

Den humanitære organisation Business & Human Rights Resource Centre (BHRRC) opfordrer nu flere virksomheder i beklædningsindustrien til at bevare sine forsyningsled i Tyrkiet, skriver netmediet CIPS. Det er til trods for den overhængende fare for, at de flygtninge, virksomhederne har ansat, bliver udnyttet på fabrikkerne.

Læs også: Flere globale brands giver indsigt i leverandørkæder

Opfordringen kommer efter, der har været tale om, at flere virksomheder ville trække sig fra de tyrkiske forsyningskæder, hvor de syriske arbejdere ofte udsættes for horrible forhold og dårlige lønninger. Men ifølge BHRRC kan det betale sig at holde ved, hvis man ønsker at hjælpe flygtningene til et mere anstændigt arbejde med rimelige lønninger.

”Der eksisterer en reel mulighed for, at internationale virksomheder kan hjælpe med at bringe større velstand og sikkerhed til de hårdt ramte flygtninge og til de tyrkiske samfund, som har budt dem velkommen”, lyder meldingen fra BHRCC.

Leverandørerne skal lægge kortene på bordet
Det faktum, at flygtningenes arbejdskraft bliver udnyttet under tyrkiske himmelstrøg, blev offentligt kendt i en undersøgelse foretaget af BBC Panorama. Undersøgelsen pegede bl.a. på, at en lang række børneflygtninge arbejder på fabrikker, som leverer tekstiler til Marks & Spencer og ASOS.

Flere efterfølgende undersøgelser og rapporter fra BHRRC tidligere på året har vist, at kun få af modevirksomhederne tog stilling til fabrikkernes udnyttelse af flygtninges arbejdskraft. Det tal er dog steget en smule med tiden, skriver CIPS, men kun tre brands har deciderede politikker ift. illegale flygtninge på fabrikkerne: Next, New Look og Mothercare.

Opfordringen til modevirksomhederne er, at de skal gøre det klart over for leverandørerne, at de ikke vil blive valgt fra, hvis de indrømmer, at de har illegale flygtninge ansat.

Læs også: Tekstilarbejdere kan ringe og fortælle om misbrug

Ifølge ’The Foreign Trade Association’ har omkring 7.000 syrere arbejdstilladelser i Tyrkiet, mens ca. 400.000 arbejder illegalt på tværs af landbrugssektoren, beklædnings- og tekstilindustrien.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere