08.05.2023 | Supply chain
Virksomheder støtter op om kvindelige kaffebønder
Indhold fra partner Hvad er dette?
Nu går kaffehøsten i Kenya i gang. Danske virksomheder er med til at styrke kvindelige kaffebønder, som tidligere har været fastholdt i gæld og fattigdom.
Rune Sandholt med kaffefarmer Rosario, der gennem NGUVU er sikret ordentlig betaling og hjælp til at forbedre kaffefarmen.
Det hårde arbejde på kaffefarmene er endelig ved at bære frugt. Det næste stykke tid bliver de grønne bær røde, så de kvindelige kaffebønder nær Mount Kenya kan begynde at plukke dem.
Tidligere fik kvinderne ikke bare en dårlig betaling for kaffebærrene. De fik også betalingen sent, ofte et helt år efter levering. Det var med til at fastholde dem i gæld og fattigdom – uden mulighed for at investere i deres små kaffeforretninger.
Virksomheder skaber udvikling gennem kaffeforbruget
Gennem NGUVU er danske virksomheder som Ferm Living, PBU – Pædagogernes Pension, Mindfuture, 21-5 og Big Bio i gang med at skabe bedre vilkår for de kvindelige kaffebønder. Kvinderne er blandt andet sikret:
- Ordentlig betaling til tiden. Minimum 20 procent mere end markedsprisen.
- Træning med agronomer, så de kan forbedre kaffefarmene.
- Flere og mere robuste kaffetræer fra NGUVU’s planteskole, så de kan øge indtægtsgrundlaget.
- Vandtanke, så de har bedre adgang til vand.
- Køer, så de har adgang til mere gødning og salg af mælk.
På den måde er virksomhederne med til at gøre en forskel for kvinderne, hver gang medarbejderne drikker en kop kaffe på kontoret.
”Flere og flere virksomheder har fokus på social ansvarlighed. Det er fantastisk at mærke den stigende interesse for også at sætte et positivt aftryk gennem kaffeforbruget. Det betyder, at vi kan få flere kvinder i Kenya med ombord, så de skridt for skridt kan styrke deres små kaffeforretninger og dermed skabe en bedre fremtid for dem selv og børnene”, fortæller Rune Sandholt, der stiftede NGUVU for syv år siden.
Læs mere om NGUVU’s arbejde på www.nguvu.dk
Klima, miljø og energi

Klimaforandringer rammer kaffefarmere
Kvindelige kaffebønder i Kenya er ramt af længere tørkeperioder og mindre regn. Gennem danske NGUVU er kvinderne i gang med at tilpasse kaffefarmene til ændringerne i vejret.
Indhold fra partner
Supply chain
Nyt samarbejde gavner kvinder i Kenya
NGUVU arbejder for at styrke kvindelige kaffebønder i Kenya. Et nyt samarbejde med Bekkers Kaffe betyder, at kvindernes kaffebønner kan blive hældt i flere virksomheders kaffemaskiner.
Indhold fra partner
Supply chain

Mød kaffefarmer Miriam
Miriam er kaffefarmer og med i NGUVU's kaffekoncept i Kenya. Hør hendes historie i ny video.
Indhold fra partner
Supply chain

Firmajulegaven skaber arbejde til kvinder i Kenya
Danske virksomheder har i år givet 2500 særlige julegaver til medarbejdere og samarbejdspartnere. De har nemlig givet kaffegaver, der er med til at skabe arbejde og ordentlige arbejdsforhold til kvinder i Kenya.
Indhold fra partner
Samfund

Dansk kaffekoncept styrker kvinder i Kenya
Kvindernes Kampdag: ”Når vi investerer i os kvinder, investerer vi i hele verden. Stærke kvinder styrker nemlig familien og lokalsamfundet”, konstaterer Naome, der er kaffebonde i Kenya.
Indhold fra partner
Supply chain

Styrker 215 kvindelige kaffebønder i Kenya
NGUVU's årlige impact-rapport er netop lanceret. Her kan du læse om, hvordan virksomheden sikrer kvindelige kaffebønder i Kenya en ordentlig betaling og hjælper dem med at forbedre deres små kaffefarme, så de kan arbejde sig ud af ekstrem fattigdom.
Indhold fra partner