08.05.2023  |  Supply chain

Virksomheder støtter op om kvindelige kaffebønder

Indhold fra partner Hvad er dette?

Nu går kaffehøsten i Kenya i gang. Danske virksomheder er med til at styrke kvindelige kaffebønder, som tidligere har været fastholdt i gæld og fattigdom.

Det hårde arbejde på kaffefarmene er endelig ved at bære frugt. Det næste stykke tid bliver de grønne bær røde, så de kvindelige kaffebønder nær Mount Kenya kan begynde at plukke dem. 

Tidligere fik kvinderne ikke bare en dårlig betaling for kaffebærrene. De fik også betalingen sent, ofte et helt år efter levering. Det var med til at fastholde dem i gæld og fattigdom – uden mulighed for at investere i deres små kaffeforretninger.

Virksomheder skaber udvikling gennem kaffeforbruget

Gennem NGUVU er danske virksomheder som Ferm Living, PBU – Pædagogernes Pension, Mindfuture, 21-5 og Big Bio i gang med at skabe bedre vilkår for de kvindelige kaffebønder. Kvinderne er blandt andet sikret: 

  • Ordentlig betaling til tiden. Minimum 20 procent mere end markedsprisen.
  • Træning med agronomer, så de kan forbedre kaffefarmene.
  • Flere og mere robuste kaffetræer fra NGUVU’s planteskole, så de kan øge indtægtsgrundlaget.
  • Vandtanke, så de har bedre adgang til vand.
  • Køer, så de har adgang til mere gødning og salg af mælk.

På den måde er virksomhederne med til at gøre en forskel for kvinderne, hver gang medarbejderne drikker en kop kaffe på kontoret.

”Flere og flere virksomheder har fokus på social ansvarlighed. Det er fantastisk at mærke den stigende interesse for også at sætte et positivt aftryk gennem kaffeforbruget. Det betyder, at vi kan få flere kvinder i Kenya med ombord, så de skridt for skridt kan styrke deres små kaffeforretninger og dermed skabe en bedre fremtid for dem selv og børnene”, fortæller Rune Sandholt, der stiftede NGUVU for syv år siden.

Læs mere om NGUVU’s arbejde på www.nguvu.dk

Mere fra NGUVU

NGUVU

http://nguvu.dk/

Om NGUVU NGUVU betyder ”styrke” på Swahili. Ideen bag NGUVU er nemlig at hjælpe udsatte kvinder i Kenya, så de bliver stærke nok til at skabe et bedre liv for dem selv og deres børn. Vi tror på, at vi kan gøre størst forskel for de udsatte kvinder ved at sikre dem et fast job, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling. Det er nøglen til at skabe en positiv…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere