03.05.2013  |  Supply chain

Vugge til Vugge i fast aftale med akustikvirksomhed

Akustikvirksomheden Troldtekt A/S, som fik et produkt Vugge til Vugge-certificeret i 2012, indgår nu i et mere formaliseret samarbejde om Cradla to Cradle-certificering.

Troldtekt A/S, som producerer akustikplader, har besluttet at indgå et langsigtet samarbejde med Vugge til Vugge Danmark, som vejleder virksomheder i at udvikle produkter, der bidrager positivt til samfundet – økonomisk, miljømæssigt og socialt.

I 2012 opnåede akustikpladerne ’Troldtekt Natur’ en certificering i kategorien sølv under det internationale design- og miljøkoncept Cradle to Cradle. Konceptet handler om, at produkter skal bidrage positivt til samfundet – økonomisk, miljømæssigt og socialt. Nu går Troldtekt A/S skridtet videre i form af et langsigtet samarbejde med Vugge til Vugge Danmark, der vejleder virksomheder i at arbejde forretningsstrategisk med principperne i Cradle to Cradle.

Bæredygtigt i hele værdikæden
Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt, siger i en pressemeddelelse:
"Fokus på miljø og bæredygtighed ligger dybt forankret i virksomhedskulturen hos Troldtekt, og vi har gennem de seneste år investeret massivt i at bidrage til bæredygtigt byggeri – hele vejen fra råvarer og leverandører til produktion, brug og bortskaffelse af vores akustikplader. Samarbejdet med Vugge til Vugge Danmark skal sikre, at Cradle to Cradle tankegangen bliver fuldt integreret i vores forretningsstrategi, så vi hele tiden udvikler os på bæredygtighedsområdet med målbare indsatser inden for alt fra produktudvikling til emballage og energi".

Det handler om hjerteblod
Annette Hastrup, Business Director i Vugge til Vugge Danmark, siger:
"Troldtekt kan bryste sig af at være en af de danske virksomheder i byggebranchen, som er længst fremme i arbejdet med Cradle to Cradle. Vi kan mærke, at det er hjerteblod for dem".

Vugge til Vugge Danmarks rolle i det nye samarbejde er at være sparringspartner og bidrage med videnskabelige data. "Vi har ikke alle løsningerne på forhånd, for dem skal vi finde frem til i fællesskab", siger Annette Hastrup.

Projekt i Region Midtjylland
Troldtekt deltager også i Region Midtjyllands projekt Rethink Business, hvor COWI og Vugge til Vugge Danmark varetager den virksomhedsrettede del af projektet. Her er formålet at få flere virksomheder til at tænke i cirkulær økonomi, der handler om, at udtjente produkter skal blive til en ny ressource. Det kan ske ved, at materialer enten genanvendes i næste generation af produktet eller indgår i naturens kredsløb – i tråd med Cradle to Cradle-tankegangen. Desuden er Troldtekt fremhævet i den nye Cradle to Cradle-byggemanual (s. 186-189), der i januar blev lanceret ved et arrangement i Dansk Arkitektur Center.

- UB

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere