WWF og Eniig vil forsyne Uganda med solenergi

Et samarbejde mellem WWF og Eniig skal fremme billig solenergi i landsbyområder i Uganda.

Virksomheden Eniig og NGO'en WWF Verdensnaturfonden vil sammen bringe bæredygtig elektricitet til fattige landsbyer i Uganda. Arkivfoto. .

23.08.2016

CSR.dk

WWF Verdensnaturfonden og Eniig (tidligere Energinord) vil forsyne lokalområder i udviklingslande, som Uganda, med billig solenergi. Minisolcelleanlæggene skal tage hensyn til det udviklingstrin, landsbyboerne befinder sig på, men samtidig have mulighed for opgradering, efterhånden som udviklingen i lokalområdet stiger.

Læs også: Kæmpebatteri skal give grøn strøm i Nordhavn

”Det er helt fantastisk, hvad vi kan gøre, når NGO’er og private virksomheder samarbejder. Vi i WWF Verdensnaturfonden har vores store netværk i det lokale område samt viden om udviklingsarbejde, og Eniig har den kommercielle ekspertise og erfaring med grøn solenergi - energi som netop er så grundlæggende for videreudvikling af fattige samfund. Ved at bringe vores fælles viden sammen kan vi udvikle de energirigtige løsninger, som verden har brug for”, siger Agnete Schønau Winther, senior advisor i WWF Verdensnaturfonden.

Idéen med projektet er, at de lokale betaler for den strøm, de bruger, samt betaler af på et anlæg, der skal ende med at blive ejet af dem selv. Beregninger viser, at modellen vil kunne give økonomisk overskud efter blot få år.

I første omgang er WWF Verdensnaturfondens og Eniigs fokus rettet mod Uganda, hvor begge parter hver for sig allerede har vellykkede aktiviteter. De er dog enige om, at hvis løsningen klarer sig godt i Uganda, har den potentiale til at kunne kopieres til andre lande.

”Vi har indtil nu opnået flotte resultater i Uganda via vores Lys i Afrika-projekt, hvor vi har forsynet over 33.000 familier med små solcellelamper. Vi ved hvor meget miljørigtig lys betyder for befolkningen, men samtidig er vores erfaringer fra Uganda også, at hvis der skal ske virkelig udvikling, skal der strøm til. Hvor langt tror du, vi var nået herhjemme, hvis vi aldrig var nået længere end til petroleumslampen? ”, spørger projektleder i Eniig, Helle Pasgaard. Hun tilføjer:

”Vi er nået langt, men det vil kræve så meget mere at udvikle og drive en løsning, som den vi lige nu ser på sammen med WWF Verdensnaturfonden. Her er jeg overbevist om, at det er vigtigt, at NGO’er og private virksomheder hjælper og lærer af hinanden”.

Læs også: Danske forskere vil udvikle sikker atomkraftteknologi

På en konference arrangeret af Access2innovation i Aalborg den 23. og 24. august vil de to parter præsentere de foreløbige resultater af samarbejdet.

-CHM

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

04.04.2025Denteks A/S

Sponseret

Bæredygtigt arbejdstøj og linned

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle