23.08.2016  |  Klima, miljø og energi

WWF og Eniig vil forsyne Uganda med solenergi

Et samarbejde mellem WWF og Eniig skal fremme billig solenergi i landsbyområder i Uganda.

WWF Verdensnaturfonden og Eniig (tidligere Energinord) vil forsyne lokalområder i udviklingslande, som Uganda, med billig solenergi. Minisolcelleanlæggene skal tage hensyn til det udviklingstrin, landsbyboerne befinder sig på, men samtidig have mulighed for opgradering, efterhånden som udviklingen i lokalområdet stiger.

Læs også: Kæmpebatteri skal give grøn strøm i Nordhavn

”Det er helt fantastisk, hvad vi kan gøre, når NGO’er og private virksomheder samarbejder. Vi i WWF Verdensnaturfonden har vores store netværk i det lokale område samt viden om udviklingsarbejde, og Eniig har den kommercielle ekspertise og erfaring med grøn solenergi - energi som netop er så grundlæggende for videreudvikling af fattige samfund. Ved at bringe vores fælles viden sammen kan vi udvikle de energirigtige løsninger, som verden har brug for”, siger Agnete Schønau Winther, senior advisor i WWF Verdensnaturfonden.

Idéen med projektet er, at de lokale betaler for den strøm, de bruger, samt betaler af på et anlæg, der skal ende med at blive ejet af dem selv. Beregninger viser, at modellen vil kunne give økonomisk overskud efter blot få år.

I første omgang er WWF Verdensnaturfondens og Eniigs fokus rettet mod Uganda, hvor begge parter hver for sig allerede har vellykkede aktiviteter. De er dog enige om, at hvis løsningen klarer sig godt i Uganda, har den potentiale til at kunne kopieres til andre lande.

”Vi har indtil nu opnået flotte resultater i Uganda via vores Lys i Afrika-projekt, hvor vi har forsynet over 33.000 familier med små solcellelamper. Vi ved hvor meget miljørigtig lys betyder for befolkningen, men samtidig er vores erfaringer fra Uganda også, at hvis der skal ske virkelig udvikling, skal der strøm til. Hvor langt tror du, vi var nået herhjemme, hvis vi aldrig var nået længere end til petroleumslampen? ”, spørger projektleder i Eniig, Helle Pasgaard. Hun tilføjer:

”Vi er nået langt, men det vil kræve så meget mere at udvikle og drive en løsning, som den vi lige nu ser på sammen med WWF Verdensnaturfonden. Her er jeg overbevist om, at det er vigtigt, at NGO’er og private virksomheder hjælper og lærer af hinanden”.

Læs også: Danske forskere vil udvikle sikker atomkraftteknologi

På en konference arrangeret af Access2innovation i Aalborg den 23. og 24. august vil de to parter præsentere de foreløbige resultater af samarbejdet.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere