08.05.2020  |  Klima, miljø og energi

Zendium igangsætter nye, grønne tiltag

Med udgangspunkt i produkternes materiale vil Zendium øge fokus på den grønne omstilling. Blandt andet vil alle Zendiums tandpastatuber nu bestå af 60 procent plantebaseret plastik

Zendium har med en stribe nye initiativer øget sit fokus på en grøn omstilling.

Læs også: REMA 1000 introducerer emballagens svar på den grimme ælling

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Genanvendt og biobaseret materiale i produktemballage og fornybare energikilder er omdrejningspunktet for Unilever, der ejer og fremstiller Zendiums produkter.

De nye tiltag er en naturlig udvikling hos Zendium, da Unilever de sidste mange år har arbejdet målrettet mod at gøre en bæredygtig livsstil tilgængelig for alle.

Det er især i produkternes emballage, de gennemgribende ændringer er sket.

Alle Zendiums tandpastatuber vil nu bestå af mere end 60 procent plantebaseret plastik. Der benyttes genanvendt pap til indpakningen, og mundskylflaskerne indeholder 96 procent genanvendt plastik.

Produktionen bliver endvidere drevet af 100 procent vedvarende energi fra fornybare kilder.

Høje forventninger
Derudover er tandbørsterne ”Complete Protection”, ”Sensitive” og ”Clinic – Extra soft” af 90 procent genanvendt plastik.

”Med den nye bæredygtige emballage og produktion har det været vigtigt for os at have fokus på hele processen – lige fra energien vi bruger - til den færdige indpakning”, siger Cecilie Birch, Nordic R&D Manager hos Zendium.

”Vi ved, at de kommende generationer har meget høje forventninger til virksomheders sociale ansvar og initiativer inden for bæredygtighed, og det er noget, vi bestræber os på at imødekomme. Vi producerer hverdagens forbrugsgoder, og derfor er det ekstra vigtigt, at vi tager et ansvar for at passe på klodens ressourcer”, fortsætter Cecilie Birch.

Læs også: Supermarkeder udvikler guide til genanvendelig emballage

Produkterne med den nye emballage er i dagligvarehandlen.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere