05.09.2017  |  Samfund

Ziplines drone til medicinsk levering vinder pris

Zipline International Inc. har i samarbejde med regeringen i Rwanda udviklet leveringsdroner, der kan have akutmedicin fremme hos en patient inden for ca. en halv time, uafhængig af besværlige vejforhold. Servicen har nu vundet en Index Award.

I et nyt initiativ mellem virksomheden Zipline International Inc. og den rwandiske regering har Zipline-virksomheden udviklet droner, der kan sende akutmedicin, eksempelvis blod og vacciner, til patienter på nationalt plan.

Læs også: Tesla-lastbil snart klar til vejtest

I sidste ende er Rwandas mission, at samtlige af landets 12 millioner borgere kan få leveret medicinske produkter inden for 15-35 minutter.

På den baggrund blev projektet i sidste uge belønnet med den såkaldte Index Award, der udpeger design, som forbedrer folks liv, i kategorien Body.

Levering i løbet af ganske kort tid
Med Zipline-systemet kan sundhedsarbejdere i fjerntliggende områder via mobiltelefon bestille de medicinske produkter, der er behov for.

Derefter pakkes produkterne hurtigt til et sikkert distributionscenter og forberedes til levering, hvorefter sundhedspersonalet inden for få minutter vil modtage en bekræftelse på, at deres ordre er modtaget og afsendt.

I løbet af kort tid ankommer dronen, og via en faldskærm leveres produkterne i et udpeget område.

Driftsområde på 150 kilometer
Hver Zipline-drone er designet til at have en nyttelast på 1,5 kilo, har et driftsområde på 150 kilometer og kan flyve 500 leverancer inden for 24 timer uanset vejrforhold.

Derudover er omkostningerne pr. tur næsten de samme, som hvis man anvendte en motorcykel eller en ambulance til at levere samme medicin.

Ifølge Zipline International Inc. vil man i 2017 levere 21 transfusionsfaciliteter i den vestlige del af Rwanda, som i starten vil kunne nå ud til syv millioner mennesker.

Læs også: Verdens første soldrevne tog er på skinnerne i Indien

Samtidig har Zipline-virksomheden meddelt, at man i løbet af det næste års tid vil begynde at arbejde i Maryland, Nevada og Washington (USA).

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere