08.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Plastprisen 2017 gik til virksomhed med genanvendelse i fokus

En ægte pionærånd med fokus på genanvendelse og en inspirerende effekt på andre er en af årsagerne til, at virksomheden Aage Vestergaard Larsen blev tildelt Plastprisen 2017 den 4. maj.

Der var ingen tvivl blandt Plastindustriens medlemmer, da de den 4. maj valgte Mariager-virksomheden Aage Vestergaard Larsen (AVL) som den virksomhed, der skulle modtage Plastprisen 2017, som fra i år har det formål at hædre de personer, virksomheder og/eller produkter, der er særligt fremtidsorienterede og nyskabende.

Læs også: Københavns Kommune vil have mere plastgenanvendelse

Thomas Drustrup, der er administrerende direktør i Plastindustrien, uddyber:

”AVL A/S er en toneangivende virksomhed i branchen, der ikke er bange for at kaste sig ud i nye projekter med fokus på plastgenanvendelse og cirkulær økonomi. Virksomheden besidder en ægte pionerånd, som har en smittende og ikke mindst meget inspirerende effekt på andre” siger han. 

Kasserede materialer og rester bliver til nye råvarer
Plastindustrien har som erklæret mål at øge genanvendelsen af plast, og har for nylig udgivet en samling eksempler på, hvordan det gøres i praksis. Her optræder AVL med et samarbejde med HOFOR (Hovedstadens Forsyningsselskab), hvor rørspildet fra HOFOR's ledningsarbejde samles ind, hvorefter AVL i deres produktionsapparat forvandler dem til en nye plastråvarer. 

Et andet eksempel, som dog ikke er i kataloget, er et samarbejde med Vejle Kommune, hvor AVL omdanede 80.000 kasserede skraldespande til nye materialer til den danske plastindustri.

Læs også: NorthSide sætter nye mål for plastgenanvendelse

I maj og juni måned vil det være muligt at se eksempler på produkter fra bl.a. Aage Vestergaard Larsen A/S i en udstilling om plastgenanvendelse i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København. 

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere