”Vi skal vise virksomhederne, hvad det er for nogle steder, vi gerne vil arbejde”

En masse unge studerende brugte SDG-festivalen på Frederiksberg til at fortælle de danske virksomheder, at de skal tage deres ansvar alvorligt, hvis de vil tiltrække fremtidens arbejdskraft. Rambøll er helt med på den dagsorden, lød det.

En række foreninger og virksomheder var på plads på Frederiksberg for at vise sig selv og deres produkter frem, da Festival for Verdensmålene blev afviklet d. 13. september. Foto: Anders Kampmann.

24.10.2019

Anders Kampmann, CSR.dk

Med den store uddannelsesorganisation som nabo og medarrangør var det naturligt, at de studerende fra Danmarks nok mest kendte handelsuddannelsesinstitution udgjorde en stor del af såvel besøgende som aktiver på pladsen, og det var man ikke sene til at udnytte.

”Jeg kunne aldrig drømme om at arbejde for en virksomhed, hvis mål for verdens udvikling ikke stemmer overens med mine egne”, sagde Maria Flora Andersen fra Student & Innovation House. Privatfoto..

”Den her festival giver os en fantastisk mulighed for at samle folk på tværs af sektorer og organisationer omkring Verdensmålene, og for at forene en masse initiativer og skabe noget bevægelse nedefra”, sagde Maria Flora Andersen, der er direktør for og medstifter af Student & Innovation House, som er drivkraften bag involveringen af Frederiksbergs studerende og unge.

På vegne af sig selv og sine medstuderende pegede hun på, at ”vi kommer til at træffe beslutningerne fremover”, hvilket man vil bruge som løftestang til at præge den udvikling, der er i gang nu, når det gælder opmærksomheden på bæredygtighed og ansvarlighed.

”Vi skal vise virksomhederne, hvad det er for nogle steder, vi gerne vil arbejde – det er selskaber, der tager den grønne omstilling alvorligt, der vil styrke den sociale lighed, og som vil SDG-dagsordenen. Det er samtidig en ret direkte trussel om at fravælge dem, der ikke gør de her ting”, siger Maria Flora Andersen.

”Jeg kunne aldrig drømme om at arbejde for en virksomhed, hvis mål for verdens udvikling ikke stemmer overens med mine egne. Jeg arbejder ikke bare for at tjene penge, men for at gøre en forskel”, understreger hun.

Kommunikationschef for Rambølls konsulentdivision Martin Christiansen deltog i festivalen for bl.a. at fortælle unge studerende og potentielle fremtidige medarbejdere om virksomhedens engagement i SDG’erne. Foto: Anders Kampmann.

Verdensmål kom som sendt fra himlen
Et af de selskaber, der meget gerne vil vise, at man bakker op om den udvikling, er ingeniørvirksomheden Rambøll, der af samme årsag også var med til festivalen på Frederiksberg, hvor man bl.a. afviklede en casecompetition med en masse unge, der i grupper skulle løse opgaver omkring den grønne omstilling.

Ifølge kommunikationschef for koncernens konsulentdivision, Martin Christiansen, så kom Verdensmålene ”som sendt fra himlen”, ligesom de ”passer perfekt” til den indsats, man allerede gør.

”Vi har selv skubbet på på det her område i fem-syv år, og med Parisaftalen og SDG’erne fik vi en strategisk udviklingsramme, som kan hjælpe kunderne med at finde de rigtige løsninger og linke dem til målene, så vi eksempelvis kan skabe grøn mobilitet på den rigtige måde”, forklarede han.

Når det gælder de unges præferencer for fremtidige arbejdspladser, så er det noget, man fra Rambølls side ”er helt med på” i rekrutteringsarbejdet. Med deltagelsen på festivalen kunne man styrke sin position, påpegede Martin Christiansen.

”Vi er her jo bl.a. for at få en dialog med de unge, og for at vise de studerende, at Rambøll er et godt sted at søge hen, hvis man gerne vil arbejde ansvarligt. Så vi kan forhåbentlig sætte nogle tanker i gang hos dem om, hvordan de kan gøre deres indflydelse gældende”, sagde han.

”Der er masser af fede koncepter og forretningsmodeller, der er ved at blive prøvet af, og som har stort potentiale. Der kan der gøres meget mere”, lød det fra direktør for Copenhagen School of Entrepreneurship, Andreas Gjede. Foto: Anders Kampmann.

Masser af gode idéer, der skal modnes
Mens mange unge søger mod store virksomheder som Rambøll, så er der også en stor andel, der vælger at starte noget selv, og dem skal der naturligvis også tages hånd om. Det mener man i hvert fald hos Copenhagen School of Entrepreneurship, der er CBS’ enhed for ’praktisk og anvendt iværksætteri’, som det hedder.

Her oplever den nytiltrådte direktør, Andreas Gjede, på den ene side at Verdensmålene fylder mere og mere fra dag til dag, men også at mængden af iværksætteridéer og -projekter med SDG’erne i centrum, der kommer forbi hans bord, ikke er så stor, som den kunne være. Det vil han gerne ændre på.

”Gennem CBS, der har ’Business in society’ som et centralt mantra, har vi jo SDG’erne i vores kerne-DNA, så derfor mener jeg også, at vi har et klart ansvar for at få de gode idéer til at blive til innovative og skalérbare idéer. Det er sådan vi kan gøre en rigtig forskel”, siger han og fortsætter:

”Vi ser mange iværksættere derude, der gerne vil redde verden, og har masser af hjerte med i deres arbejde, men som også kommer umodne ind i økosystemet, og det er systemet ikke klar til lige nu. Så måske skal vi være mere opsøgende, for der er masser af fede koncepter og forretningsmodeller, der er ved at blive prøvet af, og som har stort potentiale. Der kan der gøres meget mere”, sagde han.

Læs også: CBS stopper fremtidigt samarbejde med Danske Bank

SDG-festivalen på Frederiksberg blev arrangeret af Sustainable Now, Frederiksberg Kommune og CBS. 2.700 skoleelever, over 2.000 borgere og en række studenterorganisationer deltog i festivalen sammen med 60 foreninger, virksomheder, iværksættere og ildsjæle.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Lanceringswebinar: Svanemærkets nye krav til rengøringsservice og vinduespolering

Relateret indhold

30.12.2024CSR.dk

Ingen vil tilsyneladende have mere biomasse i Aarhus - Udover Ørsted

23.12.2024CSR.dk

Benhårde prioriteringer kan være nødvendige for fremtidens klimatilpasning

20.12.2024CSR.dk

Dansk regnemodel skal drive den grønne omstilling

20.12.2024CSR.dk

Ny rapport: Kloden lider under verdens klima-tunnelsyn

18.12.2024CSR.dk

Fart på klimatilpasningen

16.12.2024CSR.dk

Jurist er ikke i tvivl: Klimaaktivister er gået for vidt

16.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Kickstart 2025 med nye kompetencer inden for kvalitetsledelse

13.12.2024CSR.dk

Investorer nedprioriterer ESG trods stigende efterspørgsel

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 2. januar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

02.01.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 2nd January: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our free Q&A webinar to learn more.

Dato

02.01.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimarapportering scope 1 og 2

Er din virksomhed klar til at indsamle data og beregne scope 1 og 2, så I kan være i overensstemmelse med de nyeste rapporteringsstandarder? Klimarapportering er i stigende grad et krav fra både investorer, kunder og myndigheder, og en korrekt rapportering af klimaregnskabets scope 1 og 2-emissioner er et centralt skridt mod at forstå og reducere jeres samlede klimapåvirkning.

Dato

07.01.2025

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Bureau Veritas
Seminar
Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

Are you a food safety auditor or responsible for managing food safety in your business? Join us for a comprehensive seminar designed to keep you at the forefront of food safety standards and practices.

Dato

08.01.2025

Tid

08:45

Sted

Middelfart / MS Teams