”Vi skal vise virksomhederne, hvad det er for nogle steder, vi gerne vil arbejde”

En masse unge studerende brugte SDG-festivalen på Frederiksberg til at fortælle de danske virksomheder, at de skal tage deres ansvar alvorligt, hvis de vil tiltrække fremtidens arbejdskraft. Rambøll er helt med på den dagsorden, lød det.

En række foreninger og virksomheder var på plads på Frederiksberg for at vise sig selv og deres produkter frem, da Festival for Verdensmålene blev afviklet d. 13. september. Foto: Anders Kampmann.

24.10.2019

Anders Kampmann, CSR.dk

Med den store uddannelsesorganisation som nabo og medarrangør var det naturligt, at de studerende fra Danmarks nok mest kendte handelsuddannelsesinstitution udgjorde en stor del af såvel besøgende som aktiver på pladsen, og det var man ikke sene til at udnytte.

”Jeg kunne aldrig drømme om at arbejde for en virksomhed, hvis mål for verdens udvikling ikke stemmer overens med mine egne”, sagde Maria Flora Andersen fra Student & Innovation House. Privatfoto..

”Den her festival giver os en fantastisk mulighed for at samle folk på tværs af sektorer og organisationer omkring Verdensmålene, og for at forene en masse initiativer og skabe noget bevægelse nedefra”, sagde Maria Flora Andersen, der er direktør for og medstifter af Student & Innovation House, som er drivkraften bag involveringen af Frederiksbergs studerende og unge.

På vegne af sig selv og sine medstuderende pegede hun på, at ”vi kommer til at træffe beslutningerne fremover”, hvilket man vil bruge som løftestang til at præge den udvikling, der er i gang nu, når det gælder opmærksomheden på bæredygtighed og ansvarlighed.

”Vi skal vise virksomhederne, hvad det er for nogle steder, vi gerne vil arbejde – det er selskaber, der tager den grønne omstilling alvorligt, der vil styrke den sociale lighed, og som vil SDG-dagsordenen. Det er samtidig en ret direkte trussel om at fravælge dem, der ikke gør de her ting”, siger Maria Flora Andersen.

”Jeg kunne aldrig drømme om at arbejde for en virksomhed, hvis mål for verdens udvikling ikke stemmer overens med mine egne. Jeg arbejder ikke bare for at tjene penge, men for at gøre en forskel”, understreger hun.

Kommunikationschef for Rambølls konsulentdivision Martin Christiansen deltog i festivalen for bl.a. at fortælle unge studerende og potentielle fremtidige medarbejdere om virksomhedens engagement i SDG’erne. Foto: Anders Kampmann.

Verdensmål kom som sendt fra himlen
Et af de selskaber, der meget gerne vil vise, at man bakker op om den udvikling, er ingeniørvirksomheden Rambøll, der af samme årsag også var med til festivalen på Frederiksberg, hvor man bl.a. afviklede en casecompetition med en masse unge, der i grupper skulle løse opgaver omkring den grønne omstilling.

Ifølge kommunikationschef for koncernens konsulentdivision, Martin Christiansen, så kom Verdensmålene ”som sendt fra himlen”, ligesom de ”passer perfekt” til den indsats, man allerede gør.

”Vi har selv skubbet på på det her område i fem-syv år, og med Parisaftalen og SDG’erne fik vi en strategisk udviklingsramme, som kan hjælpe kunderne med at finde de rigtige løsninger og linke dem til målene, så vi eksempelvis kan skabe grøn mobilitet på den rigtige måde”, forklarede han.

Når det gælder de unges præferencer for fremtidige arbejdspladser, så er det noget, man fra Rambølls side ”er helt med på” i rekrutteringsarbejdet. Med deltagelsen på festivalen kunne man styrke sin position, påpegede Martin Christiansen.

”Vi er her jo bl.a. for at få en dialog med de unge, og for at vise de studerende, at Rambøll er et godt sted at søge hen, hvis man gerne vil arbejde ansvarligt. Så vi kan forhåbentlig sætte nogle tanker i gang hos dem om, hvordan de kan gøre deres indflydelse gældende”, sagde han.

”Der er masser af fede koncepter og forretningsmodeller, der er ved at blive prøvet af, og som har stort potentiale. Der kan der gøres meget mere”, lød det fra direktør for Copenhagen School of Entrepreneurship, Andreas Gjede. Foto: Anders Kampmann.

Masser af gode idéer, der skal modnes
Mens mange unge søger mod store virksomheder som Rambøll, så er der også en stor andel, der vælger at starte noget selv, og dem skal der naturligvis også tages hånd om. Det mener man i hvert fald hos Copenhagen School of Entrepreneurship, der er CBS’ enhed for ’praktisk og anvendt iværksætteri’, som det hedder.

Her oplever den nytiltrådte direktør, Andreas Gjede, på den ene side at Verdensmålene fylder mere og mere fra dag til dag, men også at mængden af iværksætteridéer og -projekter med SDG’erne i centrum, der kommer forbi hans bord, ikke er så stor, som den kunne være. Det vil han gerne ændre på.

”Gennem CBS, der har ’Business in society’ som et centralt mantra, har vi jo SDG’erne i vores kerne-DNA, så derfor mener jeg også, at vi har et klart ansvar for at få de gode idéer til at blive til innovative og skalérbare idéer. Det er sådan vi kan gøre en rigtig forskel”, siger han og fortsætter:

”Vi ser mange iværksættere derude, der gerne vil redde verden, og har masser af hjerte med i deres arbejde, men som også kommer umodne ind i økosystemet, og det er systemet ikke klar til lige nu. Så måske skal vi være mere opsøgende, for der er masser af fede koncepter og forretningsmodeller, der er ved at blive prøvet af, og som har stort potentiale. Der kan der gøres meget mere”, sagde han.

Læs også: CBS stopper fremtidigt samarbejde med Danske Bank

SDG-festivalen på Frederiksberg blev arrangeret af Sustainable Now, Frederiksberg Kommune og CBS. 2.700 skoleelever, over 2.000 borgere og en række studenterorganisationer deltog i festivalen sammen med 60 foreninger, virksomheder, iværksættere og ildsjæle.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024CSR.dk

Ny ordning forener social og miljømæssig ansvarlighed

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

07.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Nyt EU-direktiv om bæredygtig it-drift stiller krav til din dataopsamling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V