10.000 nye træer på vej til den danske natur

Organisationen Plant et Træ og dagligvarekæden Lidl udvider og forlænger nu deres samarbejde. Det betyder, at der fremadrettet bliver plantet 1.000 nye træer, hver gang Lidl åbner en ny butik i Danmark. ”Et vigtigt skridt for mere biodiversitet og læring om natur for børn i hele landet,” lyder det fra Plant et Træ.

Plant et Træ og Lidl tidobler samarbejdet og planter 10.000 nye træer om året. Det skaber større fokus på biodiversitet og læring om natur for børn i hele landet. PR-foto: Lidl..

Da organisationen Plant et Træ og Lidl Danmark i 2019 indgik det første længerevarende samarbejde af sin slags, var ambitionen at plante 100 træer for hver nyåbnet butik. Det er blevet til 2.000 nye træer, som allerede har slået rødder i den danske muld vest for Aarhus, hvor Plant et Træ er ved at opføre et nyt naturmiljø i samarbejde med Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Plant et Træ og Lidl er netop blevet udvidet og forlænget frem til udgangen af 2023. Samtidig er ambitionen om antallet af plantede træer tidoblet, så der nu skal plantes 1.000 træer for hver nyåbnet Lidl-butik. Lidl forventer at vokse med cirka 10 nye butikker om året.

”Som landsdækkende dagligvarekæde har vi et ansvar, hvad angår bæredygtighed og miljø. Vi kan med 133 butikker være med til at fortælle vores kunder om værdien i at plante træer, frugtplantager og undervisningsskove rundt omkring i hele Danmark. Da vi tilbage i 2019 indgik samarbejdet med organisationen Plant et Træ var ambitionen i høj grad også at skabe øget opmærksomhed for sagen. Det er lykkedes, og jeg er meget glad for, at vi over de næste år både fortsætter og udvider det gode samarbejde,” siger administrerende direktør i Lidl Danmark, Dirk Fust.

Skaber større forståelse for naturen

I løbet af de seneste to år har Lidl blandt andet i en kortere periode haft allokeret bagsiden af deres mælkekartoner til information til kædens mange kunder om Plant et Træ. Herudover er samarbejdet med til at styrke Plant et Træs arbejde med børn og læring. Organisationen faciliterer blandt meget andet generationsplantninger med børn og ældre, undervisningsskove samt træplantning med skoleelever. Med udvidelsen af samarbejdet med Lidl bliver der endnu flere ressourcer til dette. Det er noget, der glæder landsformand for Plant et Træ, Jens Døssing:

”Vi er særdeles glade for samarbejdet med Lidl, som udover plantning af træer og frugtplantager i børnehaver også har budt på årlige fællesprojekter, produktsalg, bytræer, synlighed på mælkekartoner og meget mere. Det er alt sammen med til at skabe opmærksomhed om vores arbejde med at øge kendskabet til træerne og skabe større forståelse for træernes vilkår og vækst. Forlængelsen og udvidelsen af vores samarbejde er et vigtigt skridt for mere biodiversitet og læring om natur for børn i hele landet.”

Udover mere fokus på børn og læring kommer udvidelsen af samarbejdet til at betyde 10.000 nye træer i den danske natur over de næste to år. Som noget helt nyt vil Lidl inddrage sine mere end 300.000 følgere på Facebook og kædens øvrige kunder i beslutningen om, hvor i landet træerne skal plantes. Det betyder, at Lidls følgere på Facebook vil kunne komme med forslag til, hvilke kommuner træerne skal placeres i.

Sammen med Plant et Træ har Lidl siden 2019:

  • Plantet over 2.000 træer
  • Plantet frugtplantager i børnehaver
  • Skabt synlighed på mælkepaneler i butikker og i brochurer
  • Ført online kampagner
  • Plantet bytræer i Aarhus Kommune.

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: biodiversitet

Beskyttelse af naturen og dens mangfoldighed er den næste store ting på miljødagsordenen. Vi ser på, hvordan man kan komme i gang eller videre med at arbejde med den dagsorden.

01.12.2023Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

30.10.2023Lidl Danmark

Sponseret

Nyt undervisningsforløb skal inspirere folkeskoleelever til at lave mad med madspildsvarer

25.09.2023Lidl Danmark

Sponseret

Medarbejdere og kunder bakker op om udfasning af tobak i Lidl

06.12.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl og Hjernesagen: sammen om både hverdag og fest

31.10.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl certificerer varer til glæde for kunder og bønder

12.09.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl sørger for forplejning, når de sammen med Plastic Change samler affald i naturen på World Cleanup Day