18.02.2021  |  Klima, miljø og energi

10.000 nye træer på vej til den danske natur

Indhold fra partner Hvad er dette?

Organisationen Plant et Træ og dagligvarekæden Lidl udvider og forlænger nu deres samarbejde. Det betyder, at der fremadrettet bliver plantet 1.000 nye træer, hver gang Lidl åbner en ny butik i Danmark. ”Et vigtigt skridt for mere biodiversitet og læring om natur for børn i hele landet,” lyder det fra Plant et Træ.

Da organisationen Plant et Træ og Lidl Danmark i 2019 indgik det første længerevarende samarbejde af sin slags, var ambitionen at plante 100 træer for hver nyåbnet butik. Det er blevet til 2.000 nye træer, som allerede har slået rødder i den danske muld vest for Aarhus, hvor Plant et Træ er ved at opføre et nyt naturmiljø i samarbejde med Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Plant et Træ og Lidl er netop blevet udvidet og forlænget frem til udgangen af 2023. Samtidig er ambitionen om antallet af plantede træer tidoblet, så der nu skal plantes 1.000 træer for hver nyåbnet Lidl-butik. Lidl forventer at vokse med cirka 10 nye butikker om året.

”Som landsdækkende dagligvarekæde har vi et ansvar, hvad angår bæredygtighed og miljø. Vi kan med 133 butikker være med til at fortælle vores kunder om værdien i at plante træer, frugtplantager og undervisningsskove rundt omkring i hele Danmark. Da vi tilbage i 2019 indgik samarbejdet med organisationen Plant et Træ var ambitionen i høj grad også at skabe øget opmærksomhed for sagen. Det er lykkedes, og jeg er meget glad for, at vi over de næste år både fortsætter og udvider det gode samarbejde,” siger administrerende direktør i Lidl Danmark, Dirk Fust.

Skaber større forståelse for naturen

I løbet af de seneste to år har Lidl blandt andet i en kortere periode haft allokeret bagsiden af deres mælkekartoner til information til kædens mange kunder om Plant et Træ. Herudover er samarbejdet med til at styrke Plant et Træs arbejde med børn og læring. Organisationen faciliterer blandt meget andet generationsplantninger med børn og ældre, undervisningsskove samt træplantning med skoleelever. Med udvidelsen af samarbejdet med Lidl bliver der endnu flere ressourcer til dette. Det er noget, der glæder landsformand for Plant et Træ, Jens Døssing:

”Vi er særdeles glade for samarbejdet med Lidl, som udover plantning af træer og frugtplantager i børnehaver også har budt på årlige fællesprojekter, produktsalg, bytræer, synlighed på mælkekartoner og meget mere. Det er alt sammen med til at skabe opmærksomhed om vores arbejde med at øge kendskabet til træerne og skabe større forståelse for træernes vilkår og vækst. Forlængelsen og udvidelsen af vores samarbejde er et vigtigt skridt for mere biodiversitet og læring om natur for børn i hele landet.”

Udover mere fokus på børn og læring kommer udvidelsen af samarbejdet til at betyde 10.000 nye træer i den danske natur over de næste to år. Som noget helt nyt vil Lidl inddrage sine mere end 300.000 følgere på Facebook og kædens øvrige kunder i beslutningen om, hvor i landet træerne skal plantes. Det betyder, at Lidls følgere på Facebook vil kunne komme med forslag til, hvilke kommuner træerne skal placeres i.

Sammen med Plant et Træ har Lidl siden 2019:

  • Plantet over 2.000 træer
  • Plantet frugtplantager i børnehaver
  • Skabt synlighed på mælkepaneler i butikker og i brochurer
  • Ført online kampagner
  • Plantet bytræer i Aarhus Kommune.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: biodiversitet

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere