10.05.2016  |  Medarbejder

3F tager initiativ til tænketank om ligestilling og vækst

Fagforbundet mener, at god økonomi og ligestilling mellem kønnene hænger sammen. Debatten, som sammenstiller de to dagsordener, vil ny tænketank sparke i gang.

Fagforbundet 3F sætter med ny tænketank både ligestilling og vækst på dagsordenen.

Målet for tænketanken bliver at finde nye muligheder, hvorpå samfundet kan opnå ligestilling mellem mænd og kvinder, mens der samtidig holdes fokus på vækst, ressourceudnyttelse, lav arbejdsløshed og generelt en forbedret samfundsøkonomi.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

To debatter bliver altså kombineret, for på den måde at skabe nye tanker på området. Næstformand for 3F, Jane Korczak, forklarer:

”Der er brug for, at nogen tager et ansvar for ligestillingsdebatten, som har stået meget stille i en periode. Vi mener, at vi har et ansvar for at føre denne debat videre og komme med nye løsningsforslag til, hvordan der kan komme mere ligestilling på arbejdsmarkedet”.

Kompetencemix skal innovere
Den nyetablerede tænketank består af i alt 21 mænd og kvinder, der alle har gjort sig bemærket i køns- og ligestillingsdebatten. Forbundsformand i 3F, Per Christensen, indtager pladsen som tænketankens formand, mens Jane Korczak har fået rollen som næstformand.

De eksterne medlemmer af tænketanken tæller blandt andre feminist og redaktør Emma Holten, lektor ved Københavns Universitet Inge Biehl Henningsen, forfatter og forsker Jens Bonke og tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic.

”Ved at forsøge at sætte nye mennesker sammen fra vidt forskellige grupper, håber vi, at det kan føre til nye løsninger - og at vi måske samtidig kan udfordre det politiske system, som har en tendens til at putte sig i debatten i dag”, siger Jane Korczak.

Læs også: Virksomheder undgår straf for manglende ligestilling

Arbejdet i ligestillingstænketanken skal munde ud i en rapport, der vil indeholde en række handlingsanvisende anbefalinger.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere