54 virksomheder skubber på for ambitiøse klimamål

I en samlet erklæring peger over 50 globale selskaber, bl.a. Unilever, H&M, Natura og Puma, på nødvendigheden af at implementere Parisaftalen og udstikke en kurs, der begrænser den globale opvarmning til vel under to grader.

Vedvarende energi er en central del af den transition til et lowcarbon-samfund, de mange virksomheder peger på vigtigheden af i erklæringen..

13.12.2017

CSR.dk

Sådan lyder det i en erklæring udsendt i mandags af en gruppe på 54 internationale selskaber i sværvægtsklassen, der alle har skrevet under på det kortfattede dokument, som skal understrege det behov for en ambitiøs klimaindsats, virksomhederne ser.

Blandt underskriverne finder vi aktører som Unilever, H&M, brasilianske Natura, der for nylig opkøbte The Body Shop, Rockwool og sportsbrands som Adidas og Puma. Sammen vil de bl.a. gerne ”fremhæve betydningen af at implementere den historiske Parisaftale fra 2015.”

”Vi vil opnå en lowcarbon-økonomi, der er energieffektiv og drevet af vedvarende energi i alle sektorer. Det vil sikre job og fremgang, og starte en ny bølge af innovation og iværksætteri”, lyder det videre.

Erklæringen er først og fremmest rettet mod landene i G20, hvor en stor del af virksomhederne også hører hjemme og har deres største markeder. G20-nationerne (inkl. EU) tegner sig for 74 procent af verdens CO2-udslip, og derfor politikerne her et ”… ekstra ansvar for at agere som ledere og implementere dette globale paradigmeskift i retning af en global lowcarbon-transformation og yde støtte til alle andre lande for at gøre dem til partnere i processen”.

Læs også: Løkke vil fremme FN’s verdensmål med globalt initiativ

Konkret kommer de mange virksomheder i erklæringen med fire konkrete opfordringer til politikker, som G20-regeringerne bør implementere:

  1. Udvikl og implementér langsigtede decarbonization-strategier, der understøtter klimaindsatser på tværs af sektorer og gør vores økonomier klar til en lowcarbon-fremtid. Alle lande bør indberette sådanne strategier til UNFCCC (FN’s klimapanel) senest i 2020.
  2. Udfas fossile brændstoffer frem mod 2025, hvilket vil gøre plads til øgede investeringer i lowcarbon-økonomien, vedvarende energi og en forbedret energieffektivitet.
  3. Sæt en pris på carbon, der udstikker en retning for investorer og virksomheder til udviklingen af forretningsmodeller, der er designet til at holde den globale temperaturstigning et godt stykke under to grader.
  4. Inddrag de klimarelaterede risici og arbejdet fra den såkaldte Task Force on Climate-related Financial Disclosure (TCFD) for at levere en grundig vurdering af klimarelaterede finansielle risici og muligheder.

Erklæringen er igangsat og organiseret af den tyske klimabeskyttelsesorganisation Stiftung 2° og koordineret af bl.a. Carbon Disclosure Project (CDP), Corporate Leaders Network for Climate Action (CLN), Japan Climate Leaders Partnership (Japan CLP) og We Mean Business (WMB).

-AK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online