13.12.2017  |  Klima, miljø og energi

54 virksomheder skubber på for ambitiøse klimamål

I en samlet erklæring peger over 50 globale selskaber, bl.a. Unilever, H&M, Natura og Puma, på nødvendigheden af at implementere Parisaftalen og udstikke en kurs, der begrænser den globale opvarmning til vel under to grader.

Verdens største lande skal tage ansvar og sørge for at skabe de rigtige rammer, der kan udgøre fundamentet for vejen til at begrænse den globale temperaturstigning til et godt stykke under to grader, og som samtidig lader virksomhederne tage aktivt del i arbejdet.

Læs også: Investorer: Virksomheder bør oplyse, hvad klimaforandringer kan koste dem

Sådan lyder det i en erklæring udsendt i mandags af en gruppe på 54 internationale selskaber i sværvægtsklassen, der alle har skrevet under på det kortfattede dokument, som skal understrege det behov for en ambitiøs klimaindsats, virksomhederne ser.

Blandt underskriverne finder vi aktører som Unilever, H&M, brasilianske Natura, der for nylig opkøbte The Body Shop, Rockwool og sportsbrands som Adidas og Puma. Sammen vil de bl.a. gerne ”fremhæve betydningen af at implementere den historiske Parisaftale fra 2015.”

”Vi vil opnå en lowcarbon-økonomi, der er energieffektiv og drevet af vedvarende energi i alle sektorer. Det vil sikre job og fremgang, og starte en ny bølge af innovation og iværksætteri”, lyder det videre.

Erklæringen er først og fremmest rettet mod landene i G20, hvor en stor del af virksomhederne også hører hjemme og har deres største markeder. G20-nationerne (inkl. EU) tegner sig for 74 procent af verdens CO2-udslip, og derfor politikerne her et ”… ekstra ansvar for at agere som ledere og implementere dette globale paradigmeskift i retning af en global lowcarbon-transformation og yde støtte til alle andre lande for at gøre dem til partnere i processen”.

Læs også: Løkke vil fremme FN’s verdensmål med globalt initiativ

Konkret kommer de mange virksomheder i erklæringen med fire konkrete opfordringer til politikker, som G20-regeringerne bør implementere:

  1. Udvikl og implementér langsigtede decarbonization-strategier, der understøtter klimaindsatser på tværs af sektorer og gør vores økonomier klar til en lowcarbon-fremtid. Alle lande bør indberette sådanne strategier til UNFCCC (FN’s klimapanel) senest i 2020.
  2. Udfas fossile brændstoffer frem mod 2025, hvilket vil gøre plads til øgede investeringer i lowcarbon-økonomien, vedvarende energi og en forbedret energieffektivitet.
  3. Sæt en pris på carbon, der udstikker en retning for investorer og virksomheder til udviklingen af forretningsmodeller, der er designet til at holde den globale temperaturstigning et godt stykke under to grader.
  4. Inddrag de klimarelaterede risici og arbejdet fra den såkaldte Task Force on Climate-related Financial Disclosure (TCFD) for at levere en grundig vurdering af klimarelaterede finansielle risici og muligheder.

Erklæringen er igangsat og organiseret af den tyske klimabeskyttelsesorganisation Stiftung 2° og koordineret af bl.a. Carbon Disclosure Project (CDP), Corporate Leaders Network for Climate Action (CLN), Japan Climate Leaders Partnership (Japan CLP) og We Mean Business (WMB).

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere